Zoek

Doneren Adopteren Shop

Ter nagedachtenis aan Heli Dungler

EEN NIEUW BEGIN VOOR LEEUWWELPJES MASOUD & TEREZ

Twee Bulgaarse leeuwenwelpen vinden een nieuw thuis in FELIDA Big Cat Centre

Maart, 2018: We hebben Masoud en Terez succesvol overgebracht van de Bulgaarse dierentuin Razgrad Zoo waar ze illegaal gehouden werden, naar hun nieuwe thuis; FELIDA. De welpen hadden serieuze gezondheidsproblemen, maar er heerstte bij de van lokale autoriteiten weerstand om de leeuwenwelpen over te dragen aan zorg van VIER VOETERS. Na massale protesten tegen de herlocatie van de welpen naar een andere Bulgaarse dierentuin, kregen we uiteindelijk toestemming om de welpen over te brengen.

"We zijn erg blij dat de situatie een positieve wending nam en dat we Masoud en Terez naar een soortgeschikte leefomgeving konden brengen. Gezien de gezondheidstoestand van Terez, heeft hij dringend dagelijkse zorg en een speciaal dieet nodig om zijn achterstand in zijn lichamelijke ontwikkeling tegen te gaanWe hopen dat ze vanaf nu kunnen herstellen van het tekort wat ze in het verleden hebben opgedaan. 

Dr. Marina Ivanova, dierenarts en directeur van VIER VOETERS Bulgarije

Dierentuin zonder vergunning

Razgrad Zoo werd in 1960 geopend en ligt in het noordoosten van Bulgarije. Hoewel haar vergunning  sinds 2014 verlopen is, blijft de dierentuin gratis toegang verlenen aan bezoekers. Ze verdienen hun geld met de illegale en onkundige fok en verkoop van leeuwen. Er leven veel dieren van verschillende soorten - waaronder leeuwen, herten, rendieren, lama's, vossen, zwijnen en vogels - in de illegale dierentuin. Omdat de stad van Razgrad de officiele eigenaar van de dierentuin is, heeft VIER VOETERS de burgemeester van Razgrad ervan overtuigd dat het nodig is maatregelen te nemen. Aan het einde van 2018 zorgde een internationaal team van dierenartsen voor de nodige medische zorg aan alle zeven leeuwen en steriliseerde twee volwassen mannen.

Gelukkig hebben Masoud en Terez een nieuwe tehuis gevonden waar ze kunnen herstellen van hun verleden. Bekijk de onderstaande video.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Een thuis voor vele grote katten

De welpen kunnen verder herstellen in ons opvangcentrum voor grote katten, FELIDA, dat gevestigd is in het Nederlandse dorp Nijeberkoop.

Het VIER VOETERS Big Cat Centre FELIDA functioneert als een ‘special care’ centrum voor fysiek en geestelijk getraumatiseerde grote katachtigen. De dieren die herstellen van hun moeilijke verleden kunnen naar het VIER VOETERS Big Cat Sanctuary LIONSROCK in Zuid-Afrika gebracht worden. Dieren die levenslang speciale zorg nodig hebben, kunnen permanent bij FELIDA blijven. De meesten andere tijgers en leeuwen die in Felida wonen zijn te oud of te zwak om te worden overgedragen. In de toekomst zijn we van plan om het opvangcentrum uit te breiden zodat er nog meer grote katten gered kunnen worden uit slechte omstandigheden en geplaatst kunnen worden in grote meer natuurlijke verblijven. 

STEUN FELIDA, ONS OPVANGCENTRUM VOOR GROTE KATACHTIGEN

HELP ons een vreedzame toekomst voor de leeuwen te garanderen! 

doneer