Zoek

Doneren Adopteren Shop
Bartgeier in der Eulen- und Greifvogelstation (EGS) Haringsee

Haringsee RehabilitatieCentrum voor Uilen en Roofvogels

Hulp voor wilde dieren aan de poorten van Wenen

Of het nu gaat over roofvogels, egels of moerasschildpadden, het Haringsee Rehabilitatie Centrum voor Uilen en Roofvogels helpt diverse dieren in nood. Behalve het verlenen van eerste hulp, werkt het team aan het grootbrengen, rehabiliteren en het weer uitzetten van uilen en roofvogels. Dieren die om gezondheidsredenen helaas niet meer in het wild kunnen worden vrij gelaten, vinden daar in een diervriendelijke omgeving een onderkomen voor het leven.

Eerste hulp voor dieren

Niet ieder wild dier dat blijkbaar is gestrand, heeft echt behoefte aan menselijke hulp. Indien u een (roof)vogel ziet die hulp nodig heeft, neem dan contact op met de Dierenambulance.

In 2017 was het door VIER VOETERS gerunde HARINGSEE Rehabilitatie Centrum voor Uilen en Roofvogels in staat om 1.794 dieren te helpen. Waar mogelijk werden alle jonge uilen en roofvogels opgevoed door pleegouders van hun soort en werden 90% weer in het wild vrijgelaten. Het vogelcentrum is het enige zorgcentrum waar jonge gevonden vogels worden opgevoed door pleegouders van dezelfde vogelsoort, met andere woorden, in een natuurlijke familiegroep. Op deze manier kunnen de schadelijke gevolgen van het met de hand voeden worden vermeden. Ook Europese vijvermoerasschildpadden, egels, vleermuizen en andere kleine zoogdieren worden door deskundigen verzorgd en waar mogelijk teruggezet in de natuur.

Bezoek de website:

Meer informatie over Haringsee Rehabilitation Centre for Owls and Birds of Prey kan je vinden op: eulen-greifvogelstation.at en op Facebook via: facebook.com/eulengreifvogelstation.

Steun het
Haringsee opvangcentrum

Geef deze vogels een tweede kans!

DONEER