Baardgier in Haringsee

uilen- en roofvogelstation haringsee

Hulp voor wilde dieren vlakbij Wenen

23.6.2020

Of het nu gaat over uilen en roofvogels of over egels, vleermuizen en moerasschildpadden: UILEN- EN ROOFVOGELSTATION Haringsee in Oostenrijk helpt diverse dieren in nood. Naast het verlenen van eerste hulp aan gewonde dieren, werkt het team tevens aan het grootbrengen, rehabiliteren en in het wild uitzetten van wilde dieren. Dieren die vanwege diverse gezondheidsredenen niet meer kunnen worden vrijgelaten, vinden in Haringsee een levenslang diervriendelijk thuis. 

Jonge uil in Haringsee

Pleegouders

Haringsee is het enige opvangcentrum waar jonge gewonde vogels worden opgevoed door pleegouders van dezelfde vogelsoort, ofwel in een natuurlijke familie. Gemiddeld wordt 90% in het wild uitgezet. In 2017 werden maar liefst 1.794 dieren geholpen.
Ook Europese moerasschildpadden, egels, vleermuizen en andere kleine zoogdieren worden door deskundigen verzorgd en waar mogelijk teruggezet in de natuur.

Hulp voor dieren sinds 1975

Het in 1975 opgerichte UILEN- EN ROOFVOGELSTATION Haringsee heeft een oppervlakte van 12.000 vierkante meter. De dieren worden verzorgd door een toegewijd team onder leiding van wetenschappelijk directeur Dr. Hans Frey. VIER VOETERS ondersteunde het opvangcentrum sinds 2010 en is sinds 2016 de eigenaar.

Lees meer op de officiële website: www.eulen-greifvogelstation.at

Steun de dieren in uilen- en roofvogelstation haringsee

Geef deze vogels een tweede kans!

DONEER

Zoek