Puppy op bankstel

Minister bereidt verbod op puppy-yoga voor na zorgen VIER VOETERS

Er lijkt mogelijk een einde te komen aan puppy-yoga in Nederland

18.6.2024

Als VIER VOETERS zijn wij verheugd met het voorstel van demissionair landbouwminister Piet Adema om een verbod in te stellen op puppy-yoga. De nieuwe regering zal het verbod nog wel moeten doorvoeren.

Minister Adema zei het volgende over yoga met puppy's: "Het dient geen enkel doel en slaat helemaal nergens op. Het moet echt stoppen." Hij bereidt het verbod voor, zodat zijn opvolger het in kan voeren. In de tussentijd vraagt hij mensen om hun verstand te gebruiken. "Als er mensen zijn die zich opgegeven hebben voor dit soort malle praktijken: denk nog eens na. Wil je dit wel echt? Of zou je het maar niet laten?"

Als VIER VOETERS trokken wij begin dit jaar publiekelijk aan de bel over de schade die puppy-yoga veroorzaakt bij deze jonge dieren. Vervolgens maakte televisieprogramma Radar een kritische reportage over dit onderwerp. Wat overduidelijk werd, was dat de hondjes geen rust kregen, constant werden aangeraakt en opgepakt zonder mogelijkheid om zich terug te trekken. Tijdens de lessen, waarbij geen deskundige begeleiding aanwezig was, vertoonden de puppy's tekenen van stress en angst.  

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kwam vervolgens in actie en deelde onder meer boetes uit. Een verbod kan definitief een einde maken aan deze hype. Voor mensen die iets willen doen voor een viervoeter en hun eigen mentale gezondheid willen verbeteren, hebben wij een alternatief: informeer bij het lokale asiel of je een hond kunt uitlaten.  

Deel hier!

Zoek