Hond in een rampgebied

Hulp bij (natuur)rampen

Ons team staat klaar om lokale organisaties te ondersteunen bij het helpen van dieren in rampgebieden

Onze speciaal opgeleide 'Disaster Relief Unit' staat klaar om lokale organisaties te ondersteunen om noodhulp te verlenen aan dieren in rampgebieden. Bekijk de foto's hieronder en lees verder om een indruk te krijgen van onze werkzaamheden. 

2017: Orkaan Maria in Puerto Rico, VS

Toen orkaan Maria over het Caraïbisch gebied trok, werden veel mensen gedwongen hun huis te verlaten. De mensen die bleven, kregen te maken met de verwoestende gevolgen van de orkaan. Ons team hielp lokale dierenredders die geen voorraden hadden om voor zichzelf en de dieren te zorgen. Veel dieren werden noodgedwongen achtergelaten en verhongerden omdat hun eigenaren niet terug konden komen. 

2018: Natuurbranden in de buurt van Athene, Griekenland

In de hete zomer van 2018 groeide een kleine brand in Griekenland uit tot een natuurbrand. Doordat de wind plotseling van koers veranderde, kon het vuur zich razendsnel door woonwijken in de havenstad Rafina verspreiden. Het getroffen gebied was dichtbevolkt en er leefden veel zwerfkatten. Daarom hielp ons 'Disaster Relief Unit' lokale organisaties bij het uitvoeren van zoek- en reddingsacties; het voeren en vangen van zwerfkatten, en het voeren en herenigen van huisdieren met hun eigenaren.

2018: Aardbeving. Lombok, Indonesië

Tijdens de nasleep van een aardbeving met een kracht van 6,9 op de Schaal van Richter hadden de dieren op het Indonesische eiland Lombok hulp nodig. Veel dieren hadden geen toegang tot voedsel en vers water. Daarnaast waren sommige dieren ook tijdens de aardbeving op het eiland gewond geraakt. Ons team heeft meer dan 500 dieren behandeld en gevoed tot de eilandbewoners konden terugkeren.

2019: Cycloon Fani in de staat Odisha, India

De cycloon Fani was de sterkste cycloon die de Indiase deelstaat Odisha sinds de jaren 90 heeft getroffen. Er werden ruim een miljoen mensen geëvacueerd uit de kuststad Puri en omliggende gebieden. Honderden productie- en zwerfdieren kwamen om. Onze 'Disaster Relief Unit' kon helpen door overlevende dieren te behandelen en wegen vrij te maken. Ook leverde de unit voeding en voorraden aan in samenwerking met lokale partners en de lokale veterinaire autoriteiten. 

Deel hier!

Zoek