Een kat loopt over het puin van een verwoest gebouw in Antakya, Turkije

noodhulp na aardbevingen


Help de getroffen dieren in Turkije en Syrië 

Doneer nu
VIER VOETERS' samenwerkingspartner HayTap redt dieren na de verschrikkelijke aardbeving die de regio op 6 februari 2023 trof

het is een race tegen de klok


De dieren hebben dringend hulp nodig

Lees meer

Noodhulp voor dieren na aardbevingen 

VIER VOETERS startte direct na de aardbevingen in Turkije en Syrië met onderzoek en voorbereidingen om de dieren in de getroffen gebieden te helpen 

De verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië hebben geleid tot tienduizenden doden en nog meer gewonden. De slachtoffers van de aardbevingen hebben dringend hulp nodig. Behalve mensen, zijn ook dieren slachtoffer van deze ramp. Gewond, hongerig en op zoek naar hun huis en familie, worden dieren vaak over het hoofd gezien bij een ramp.  

Als dierenwelzijnsorganisatie is het onze verantwoordelijkheid om de dieren in dergelijke crises te helpen. Daarom verlenen we noodhulp aan dieren in Turkije en Syrië, zoals we al eerder hebben gedaan in andere regio’s in de wereld, die getroffen werden door oorlog en natuurrampen.  

Help dieren in Turkije en Syrië 

Blijf up-to-date

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om de meest recente verhalen en nieuws over ons werk te krijgen. 

2023
VIER VOETERS missie in Syrië - meisje met koeien

11 maart

Het team krijgt zeven uur lang toegang tot Syrië om hulp te verlenen aan dieren. Hoofd van het audiovisuele productieteam van VIER VOETERS, Fabian Chaundy, zegt hierover: "Niets kan je voorbereiden op de rit naar Jindires (Syrië), zelfs niet een paar weken werken in de getroffen zones in Turkije." Het team passeert een hond die op straat ligt - het is duidelijk dat hij al dagen dood is. Het gebrek aan middelen en steun hier laat de indruk achter dat de aardbevingen gisteren plaatsvonden.  

Voedseldistributie en behandeling van dieren in Turkije

7 maart

Ons team ter plaatse blijft hulp bieden aan dieren in nood. De afgelopen dagen zijn we vooral naar dorpen gereisd, waar de hulp op zich laat wachten. De mensen hebben ons met open armen ontvangen en zijn dankbaar voor het voedsel en de medische hulp voor hun geliefde dieren. Samen met de organisatie Haydiko konden we de gezinnen het broodnodige voer brengen - voor hun schapen, geiten en koeien - en we verzekerden hen dat ze de komende maanden voedsel zullen blijven ontvangen.

VIER VOETERS opereert gewonde dieren in Turkije

5 maart

Er zijn nog steeds zoveel honden en katten die lijden aan de verwondingen die ze tijdens de aardbevingen hebben opgelopen. Ze hebben dringend zorg nodig. We hebben enkele gewonde dieren uit asielen naar klinieken in Gaziantep gebracht en geholpen met chirurgische ingrepen. Er is nog eindeloos veel werk te doen, blijf ons alstublieft steunen.

Dr. Amil Khalil controleert een kat in het aardbevingsgebied in Turkije.

28 februari

Ons noodhulpteam is aangekomen om getroffen dieren in de regio's Zuid-Turkije en Noord-Syrië te helpen. Zij zullen eerste hulp en veterinaire zorg verlenen aan dieren in nood en lokale gemeenschappen ondersteunen bij reddingspogingen. We zullen samenwerken met lokale partners en autoriteiten. 

Steun ons werk voor dieren in Turkije en Syrië.

 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

20 februari 

Slechts twee weken na de eerste aardbevingen in het grensgebied tussen Turkije en Syrië heeft een aardbeving met een kracht van 6.3 opnieuw toegeslagen. Zowel mensen als dieren lijden hierdoor. Onze partners ter plaatse blijven medische behandelingen en voedsel leveren aan gewonde en loslopende verweesde dieren. We hebben uw steun nu meer dan ooit nodig.  

VIER VOETERS' samenwerkingspartner HayTap redt dieren na de verschrikkelijke aardbeving die de regio heeft getroffen

17 februari

Onze lokale partners ter plaatse hebben ontzettend hard doorgewerkt, zonder daarbij de humanitaire crisis uit het oog te verliezenHayTap - onze partner in Turkije heeft dieren uit het puin gehaald en ter plaatse eerste hulp verleendMeer dan 700 dieren werden al gered dankzij hun onmiddellijke reactie. Sommige gezelschapsdieren en boerderijdieren zijn herenigd met hun eigenaren; anderen zijn naar opvangcentra gebracht. 

Een kat loopt over het puin van een verwoest gebouw in Antakya, Turkije.

15 februari

Het Disaster Preparedness and Resilience team van VIER VOETERS heeft contact met lokale partners in Turkije en Syrië zodat we hen kunnen helpen met de gewonde, dakloze en hongerige dieren. Onze noodhulp gaat naar de zwaarst getroffen provincies in Turkije - HatayOsmaniye en Malatya. We ondersteunen onze partners met logistiek, financiële hulp en expertise. Doneer alstublieft om deze dieren te helpen. 

De stad Antakya, in de provincie Hatay, in het zuiden van Turkije, waar de grootschalige vernietiging van de stad overal zichtbaar is.

10 februari

Het is een race tegen de klok! Onze experts schatten dat het een periode van 10 dagen is, waarin dieren nog levend kunnen worden gered. Het team is druk bezig alles voor te bereiden voor de spoedactie om dieren in Turkije en Syrië te helpen. We moeten snel handelen, maar we kunnen het niet zonder u. Doe vandaag nog een gift en steun de dieren die getroffen zijn door deze ramp! 

Three cats outside the crumbling ruins of their former home, abandoned in Antakya, southern Türkiye

8 februari

We zijn geschokt als we de nieuwsberichten over de aardbevingen zien. Er zijn minstens 16.000 doden en nog veel meer zwaargewonden. Gelukkig wordt er humanitaire hulp geboden en zijn er reddingsacties gaande. We weten ook dat talloze dieren zijn getroffen - gedood, gewond, dakloos en hongerig. VIER VOETERS doet er alles aan om oplossingen te vinden om de dieren in nood te helpen. 

Kitten op puin | Symbolisch beeld van vorige missie ondernomen door VIER VOETERS

6 februari

Onze harten gaan uit naar de mensen en dieren die zijn getroffen door de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië. VIER VOETERS is dankbaar voor de helden die in de frontlinie werken om mensen in nood te helpen.  

The destroyed southern Turkish town of Kahramanmaras

We moeten snel handelen


Gewonde dieren kunnen niet langer wachten op hulp

Doneer nu

Deel hier!

Zoek