Nikola en Vasylyna bij FELIDA

Verbouwing opvangcentrum voor grote katten verloopt volgens plan

Muren en dak van nieuwe verblijven worden geplaatst 

3.4.2024

In het najaar van 2023 zijn de werkzaamheden begonnen bij FELIDA, het opvangcentrum voor grote katachtigen in het Friese Nijeberkoop, dat onderdeel is van de dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS. De renovatie van het centrum verloopt zonder problemen en wordt in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase omvat de bouw van nieuwe verblijven voor dieren die speciale zorg nodig hebben. Het hoofdgebouw wordt uitgerust met twaalf binnen- en zes buitenverblijven, speciaal ontworpen om getraumatiseerde leeuwen en tijgers intensive zorg te kunnen bieden. De verbouwing verloopt volgens planning. De muren van de nieuwe verblijven zijn geplaatst en binnenkort wordt het dak geïnstalleerd. Naar verwachting zullen de nieuwe dierverblijven gereed zijn in het najaar van 2024.

Samenwerking met lokale partijen

Bij de renovatie wordt bewust samengewerkt met Friese ondernemers; Adema Architecten en Jorritsma. Deze partijen hebben ruime ervaring in grootschalige bouwprojecten.

Tijdens de werkzaamheden wordt intensief overlegd met de aannemer om ervoor te zorgen dat de dieren minimaal last hebben van de verbouwing. Er verblijven momenteel zes dieren in het opvangcentrum, namelijk de leeuwen Bobby, Elza, Nikola, Simba en Vasylyna, en de tijger Tsezar.

"We houden de dieren goed in de gaten, en dankzij de renovatie kunnen we straks nog betere zorg bieden en meer dieren opvangen. Met de speciaal ontworpen binnen- en buitenverblijven kunnen we intensieve, gespecialiseerde zorg bieden aan getraumatiseerde grote katachtigen volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden. Op deze manier kunnen we nog meer dieren helpen om hun lichamelijke en geestelijke trauma's te overwinnen," vertelt Simone Schuls, manager van FELIDA.

Onze hulp aan dieren in nood is mogelijk dankzij onze donateurs. De verbouwing van FELIDA wordt ook gesteund door stichting Abri voor Dieren, die financiële steun biedt aan dierenwelzijnsorganisaties zoals de onze.

Deel hier!

Zoek