Galbeer in kooi

mei 2019

Ninh Binh

Reddingsverhaal Chuoi, Tao, Le

Chuoi, Tao en Le zijn met succes voor de allerlaatste keer uit hun kooi gelokt.

17.5.2019

Na een reis van meer dan 1600 km zijn de drie voormalige galberen Chuoi, Tao en Le eindelijk aangekomen in BERENWOUD Ninh Binh.

De drie beren deelden met elkaar 20 jaar lang een kleine kooi van slechts 18 m², voordat ze in mei 2019 door ons VIER VOETERS-team in Vietnam werden gered. Als welpen werden ze gestolen van hun moeders en sindsdien zaten ze met zijn drieën opgesloten in één kooi. Toen ons team voor het eerst de locatie van het privébedrijf in Tan Uyen bezocht om te beoordelen hoe de beren eraan toe waren, was het onmiddellijk duidelijk dat hun leefomstandigheden ontoereikend en zorgelijk waren. Hun kooi van zes bij drie meter bevond zich in de open lucht en had een betonnen vloer met alleen maar een houten platform aan de achterkant.

Omdat de lokale dierenverzorger was vertrokken, was er niemand meer om voor de beren te zorgen. Het positieve daaraan was dat de beren vrijwillig aan ons team werden overgedragen.

Le, de kleinste en meest relaxte beer van het trio, werd met fruit dat ons team haar had gegeven van haar platform naar beneden gelokt. Tao, de verlegen beer met de witte streep op haar neus, liep zichtbaar angstig door de kooi heen en weer. Van de drie beren was Chuoi er het slechtst aan toe, wat we bij ons voorbereidende bezoek al hadden vastgesteld. Het grootste deel van haar haar was uitgevallen, haar huid was geïrriteerd en ze had veel last van jeuk. Hun algehele gezondheidstoestand was echter stabiel.

"Toen het reddingsteam arriveerde, hadden de beren zo'n honger dat ze met voedsel van hun kooi naar de transportkisten konden worden gelokt."

Emily Lloyd, hoofd dierenverzorger FOUR PAWS Viet 

De reis van de Binh Duong provincie naar BERENWOUD Ninh Binh duurde twee dagen. Na aankomst werden de beren direct door een dierenarts nagekeken en nu blijven ze in quarantaine tot het moment dat ze in het BERENWOUD kunnen worden vrijgelaten.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Update Juli 2019:

Chuoi leed aan massaal haarverlies, wat met zekerheid veroorzaakt werd door onhygiënische en erbarmelijke leefomstandigheden, stress en slecht voedsel. Na slechts enkele weken in BERENWOUD Ninh Binh is Chuoi, dankzij de medische zorg gedurende de quarantaine, de intensieve zorg van onze VIER VOETERS-collega’s in Vietnam en de beervriendelijke leefomgeving en het juiste voedsel, Chuoi amper meer te herkennen.

Before after Chuoi

We zijn blij te kunnen melden dat de drie beren vrijgelaten zijn in ons buitenverblijf. Nu genieten ze van hun vrijheid.

Deel hier!

Zoek