Galberenwelpje Mochi

mei 2020

Ninh Binh

Redding Berenwelpje Mochi

De kleine beer van 2 kg die in Vietnam gered is uit de handen van illegale handelaren in wilde dieren

10.6.2020

In de late namiddag van 18 mei 2020 werd in de drukke straten van Son La, Vietnam, illegaal een kleine jonge beer te koop aangeboden. De vrouwelijke welp was pas een paar maanden oud toen ze aan de grens met Laos te koop werd aangeboden door illegale handelaren in wilde dieren.

Hoewel illegaal, worden Aziatische zwarte beren in Vietnam nog steeds gesmokkeld, gekocht, verkocht en gefokt voor hun gal.

In dit geval kwam een lokale familie erachter en kwam tussenbeide om de babybeer te redden van een leven lang in gevangenschap op een berenboerderij of te worden gedood voor menselijke consumptie. Het VIER VOETERS Viet-team werd door onze lokale samenwerkingspartner en de Vietnamese autoriteiten tot actie geroepen en werd gevraagd om dit kleine berenjong - Mochi - te redden.

Vanwege de COVID-19-uitbraak moest de reddingsactie strikte veiligheidsmaatregelen navolgen, maar het kleine team van VIER VOETERS maakte de vier en een half uur lange rit van BERENWOUD Ninh Binh in Noord-Vietnam naar de provincie Son La om de welp te redden.

Kleine Mochi is alert, speels en intelligent. Ze is in goede lichamelijke conditie en haar gezondheidsonderzoek heeft geen significante afwijkingen aan het licht gebracht. Met een gewicht van twee kilo is ze een beetje dunner dan ze zou moeten zijn en heeft ze een paar kleine gastro-intestinale problemen, maar beide aandoeningen zullen, nadat ze de juiste melk en ondersteunende zorg van ons deskundige team heeft gekregen, binnen een paar weken verdwijnen,

Szilvia Kalogeropoulu, VIER VOETERS Vietnam dierenarts.

Een lange weg voor de boeg

Mochi woog slechts 2 kg toen we haar vonden, en ze is op een kwetsbare leeftijd omdat haar immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld is, dus ons team zal haar alle zorg geven die ze nodig heeft om uit te groeien tot een gezonde beer. Helaas is het onmogelijk dat Mochi weer in het wild kan worden vrijgelaten, dus blijft ze in ons opvangcentrum.

Onze medewerkers van Ninh Binh hebben ervaring met het verzorgen van berenwelpen na de redding van Mi en Tam in 2019, die werden gered van een handelaar in wilde dieren die hen probeerde te smokkelen. Tegenwoordig zijn Mi en Tam gezond, groeien ze snel en fleuren ze dankzij onze steun in ons BERENWOUD Ninh Binh helemaal op. We zijn vastbesloten Mochi dezelfde tweede kans te geven die Mi en Tam hadden.

Handel in wilde dieren in Vietnam

De legale en illegale handel in wilde dieren in Vietnam is een miljardenindustrie waarin dieren uit het wild worden gehaald en in gevangenschap worden gefokt om dan in het hele land te worden verkocht op markten, restaurants, online en dan worden verwerkt in pseudo-traditionele medicijnen.

Met BERENWOUD Ninh Binh ondersteunt VIER VOETERS de Vietnamese regering om bij te dragen aan het einde van het houden van galberen in Vietnam en zal, zodra alle constructie voltooid is, een soortgericht onderkomen bieden aan maximaal 100 geredde beren. Met de nieuwe aankomst van Mochi, herbergt het opvangcentrum momenteel 32 Aziatische zwarte beren.

JUli
8.7.2020

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Mochi in bad

Mochi is nu al fan van water! 

JuNi
29.6.2020

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Mochi en haar babyfles

Laten we je maandag opfleuren met een update van Mochi. Het berenwelpje is de afgelopen maand verdubbeld en weegt nu 4 kilogram! Babyberen groeien snel! Geniet van het kijken hoe ze uit haar fles drinkt.

29.6.2020
Mochi climbing

Leren klimmen en spelen!

Kleine Mochi is al 3,8 kg. De kleine welp houdt van eten en ze is door het dolle heen als het team haar voert! Nu groenten in haar dieet worden geïntroduceerd, is ze nog blijer met de voedertijd. Ze leert klimmen op een klein klimrek en heeft ook een klein zwembad om in rond te plonzen, voor een welp die zoveel heeft meegemaakt, is het team erg onder de indruk van haar ontwikkeling! Mochi ontving ook haar eerste vaccinaties, met nummertje 3 en 4 die snel zullen volgen.

4.6.2020

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Mochi wordt zwaarder

Mochi doet het heel goed, haar gewicht is nu 2,8 kg! Het team overweegt een speciaal tijdelijk buitenterrein te bouwen, net voor het veterinaire kantoor, zodat ze in de gaten kan worden gehouden, maar wat meer tijd buiten kan doorbrengen. Op dit moment, omdat ze te klein en jong is om vaccinaties te ontvangen, is het voor haar niet mogelijk om naar een van de andere verblijven te gaan. Als alles volgens plan verloopt, hopen we dat Mochi de komende weken wat frisse lucht krijgt!

Mei
19.5.2020
Bear cub Mochi receives veterinary care at FOUR PAWS sanctuary

Mochi krijgt verzorging en voeding

Mochi arriveert in BERENWOUD Ninh Binh voor quarantainezorg.

18.5.2020
Bear cub Mochi rescued from illegal wildlife trade

Mochi wordt gered

Mochi wordt door onze lokale samenwerkingspartner en de Vietnamese autoriteiten gered van de handel in wilde dieren en roepen VIER VOETERS op om urgente zorg aan de kleine berenwelp te verlenen.

Geredde berenwelpje Mochi

steun mochi


Word donateur

Help mee

Deel hier!

Zoek