Galbeer in kooi

STOP DE BERENGAL-INDUSTRIE 

Help misbruikte galberen in Vietnam 

8.12.2021

Nog altijd zitten er 330 beren gevangen in kleine kooien op berenboerderijen in Vietnam. Ze worden daar gehouden voor hun gal, die voor medische doeleinden wordt gebruikt.

Vietnamese galberen lijden vreselijk 

Het aftappen van gal is extreem pijnlijk en zorgt voor veel angst en stress. Veel beren worden niet of onvoldoende verdoofd bij het doorprikken van hun galblaas. Vaak krijgen ze daarbij ook nog eens infecties, abcessen en leverkanker.  

Gedragsstoornissen bij galberen

De leefomstandigheden op galberenboerderijen zijn totaal ongeschikt en leiden vaak tot gedrags- en gezondheidsproblemen. Het gebrek aan gezonde voeding, voldoende drinkwater en beweging is pure dierenmishandeling. Uit verveling of in een poging om te ontsnappen, bijten veel beren op de tralies van hun kooi, waardoor hun tanden beschadigd raken of zelfs afbreken.  

De kooien zijn nauwelijks groter dan de beren zelf. Soms kunnen ze niet eens liggen en moeten zittend slapen. De beren zijn ziek en levenloos.  

De berengal-industrie

Berengal wordt in Azië al 3000 jaar gebruikt voor de productie van traditionele geneesmiddelen en ingezet bij koorts, ontstekingen, zwellingen en pijnbestrijding. Maar het zit bijvoorbeeld ook in oogdruppels, shampoo en wijn. 

Het is onnodig dat hiervoor beren worden mishandeld: sinds 1950 bestaan er synthetische en plantaardige alternatieven voor berengal.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Zonder uw hulp zal het leven van galberen in Vietnam uit niets anders bestaan dan de tralies van hun kooi en pijn, heel veel pijn. Totdat ze bezwijken.

HELP DE GALBEREN IN VIETNAM 

Samen kunnen we een einde maken aan de berengal-industrie in Vietnam.

TEKEN DE PETITIE

Deel hier!

Zoek