Aziatische zwarte beer Cam

apr. 2021

Ninh Binh

Redding beer Cam

Gered uit een kleine kooi op galberenboerderij in Vietnam 

30.4.2021

Beer Cam zat gevangen in een piepkleine kooi op een galberenboerderij in Vietnam. Wanhopig beet hij op de tralies om te ontsnappen. Waarschijnlijk had hij nog nooit gras onder zijn voeten gevoeld, bomen beklommen of met andere beren gespeeld. 

Gelukkig kon VIER VOETERS beer Cam redden, maar het was geen gemakkelijke opgave. Hoewel hij vrijwillig aan ons was afgestaan, kreeg hij niet de tijd om rustig de transportkist in te stappen.

Uiteindelijk kwam beer Cam veilig aan bij ons BERENWOUD Ninh Binh. Hij verbleef een aantal weken in quarantaine, waar dierenartsen en verzorgers van VIER VOETERS Vietnam goed voor hem zorgden. Hij kreeg watermeloen en lekkernijen van honing en genoot daar ontzettend van.

Steun het nieuwe leven van Cam!

Na een paar weken is Cam overgeplaatst naar een van de berenhuizen. Zijn nieuwe verblijf grenst aan dat van berin Mo en hoewel hij haar erg graag wilt ontmoeten, is Mo nog een beetje verlegen. We hopen dat de twee beren in de nabije toekomst goede vrienden worden.

Update 5 augustus 2021: Cam ontmoet berin Mo

Cam en Mo hebben elkaar onlangs voor het eerst ontmoet en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk! Cam wil de hele tijd met haar spelen. Het lijkt het begin van een mooie vriendschap.

Galberen in Vietnam

STOP DE BERENGAL-INDUSTRIE


Teken onze petitie en help mishandelde galberen in Vietnam

Teken de petitie!

Deel hier!

Zoek