Galberen Hoa Lan en Hoa Tra

aug. 2018

Ninh Binh

Redding Beren Hoa Lan en Hoa Tra

VIER VOETERS redt nog een paar misbruikte beren die meer dan 12 jaar opgesloten zaten

14.8.2018

Hoa Lan en Hoa Tra hebben meer dan 12 jaar in kleine kooien op een berenboerderij in de provincie Thai Nguyen geleden. In de kooien was geen daglicht, vers water en ruimte om te bewegen. De twee beren werden gedwongen om in zeer slechte omstandigheden te leven omdat zij als kleine welpen aan een galberenboerderij werden verkocht.

In augustus werden de twee galberen succesvol gered en kwamen veilig en wel aan in hun nieuwe tehuis, BERENSTATION Ninh Binh. Het jarenlange wrede leven op de galboerderij had op de twee beren zijn sporen achtergelaten. Vooral de tanden van Hoa Lan verkeerden in zeer slechte staat en onze dierenarts moest al tijdens de eerste veterinaire controle de beer op locatie behandelen.

Beide beren werden naar het quarantainestation gebracht waar zij intensieve medische zorg kregen en gewend konden raken aan beervriendelijk voedsel! Nadat zij in de eerste weken hersteld waren, werden zij naar het berenonderkomen verplaatst en zullen daarna worden vrijgelaten in een groot buitenverblijf.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Het lijden van de Vietnamese galberen is nog niet voorbij

Vietnam is één van de weinige landen in Azië die juridische stappen heeft ondernomen tegen het houden van galberen. Het is echter absoluut noodzakelijk dat bestaande wetten consequenter worden geïmplementeerd.

Kieran Harkin, hoofd van de International Wild Animals Campaigns van VIER VOETERS verklaarde: ‘Wij zijn blij dat wij met de steun van de lokale autoriteiten het houden van galberen in Ninh Binh konden beëindigen. Helaas gaat in vele andere provincies van Vietnam het aftappen van gal gewoon door. Op ons BERENSTATION hebben wij nog 38 open plekken en wij zijn er klaar voor om deze vele lijdende beren zo snel mogelijk te verwelkomen in een gelukkig leven zonder pijn. Daarom sporen wij, met de steun van honderdduizenden dierenvrienden, de Vietnamese regering aan om de belofte om de resterende boerderijen te sluiten krachtig na te streven.’

Galberen Hoa Lan en Hoa Tra

Eindelijk samen

Na jarenlang fysiek te zijn gescheiden van andere beren, zijn Hoa Lan en Hoa Tra in ons berenopvangcentrum Ninh Ninh gesocialiseerd. Wij hopen dat zij van hun nieuwe tehuis zullen genieten en samen kunnen wennen aan hun buitenverblijf.

de handel in berengal

Al duizenden jaren wordt berengal als remedie in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt en is in veel Aziatische landen nog steeds een gewild product. Hoewel de verkoop en consumptie van berengal in Vietnam is verboden, lijden er naar schatting nog altijd 1.300 beren op ongeveer 400 boerderijen.

Gezamenlijke missie tegen dierenmishandeling

In 2005 startte de Vietnamese overheid een campagne om het houden van beren geleidelijk af te schaffen. Alle in gevangenschap gehouden beren werden, als onderdeel van pogingen dat er op de boerderijen geen nieuwe beren meer bij kwamen, geregistreerd en gechipt. De beren, die staatsbezit werden, moesten door de boeren worden verzorgd totdat zij werden overgeplaatst naar een lokaal opvangcentrum of tot aan hun natuurlijke dood. De berenboeren moesten ook een verklaring ondertekenen waarin zij beloofden nooit meer berengal af te zullen tappen. Bovendien heeft de Vietnamese regering in 2017 een intentieverklaring afgegeven over het beëindigen van de berenhouderij en het redden van de beren. Naast het ondersteunen van deze maatregelen en het uitvoeren van haar eigen reddingsmissies, is VIER VOETERS een eigen internationale campagne begonnen. Dierenliefhebbers over de hele wereld kunnen een petitie ondertekenen om de Vietnamese regering aan te moedigen alles te doen wat nodig is om een einde te maken aan het houden van beren op boerderijen.

red de zieligste beren!

Stop de galbeer-industrie in Vietnam

TEKEN DE PETITIE!

Deel hier!

Zoek