Redding Hond Whitey

sep. 2019

Shelter / Private home

Redding Hond Whitey

Harteloos gedumpt in de straten van Thailand, werd hij achtergelaten om voor zichzelf te zorgen 

20.2.2020

In september 2019 nam een dame van de markt in Bang Saphan, een kleine kuststad in Centraal Thailand, contact op met onze buitenpost-coördinator bij Headrock Dogs Rescue en meldde een hond die ze in vreselijke toestand had aangetroffen.

Het was niet gemakkelijk voor het team om de arme hond te vangen, hij had zoveel pijn en, gezien het feit dat hij door andere honden was aangevallen, was hij erg bang. Hij had diepe bijtwonden aan de boven- en onderkant van zijn poten. We waren gewoon geschokt door de toestand van de hond. Het was duidelijk dat hij al vele weken in deze staat verkeerde. Hij leed aan ernstige schurft en secundaire huidinfectie. Zijn poten en gezicht waren vreselijk gezwollen. Hij had enorme pijn. Iemand moet op een gegeven moment geprobeerd hebben hem te behandelen, gezien de paarse spray die vaak wordt gebruikt als een behandeling voor huidproblemen in Thailand, maar die had duidelijk niet gewerkt.

Whitey herstelt nu in het reddingscentrum waar hij de behandeling krijgt die hij zo hard nodig heeft. We zijn ervan overtuigd dat hij met liefde, zorg en tijd volledig zal herstellen en een gelukkige, mooie jonge hond zal worden.
Deze redding maakt deel uit van ons programma Saving Thailand's Forgotten Dogs.

Whitey's lange weg naar herstel

Whitey had in eerste instantie noodhulp nodig voor vloeistoffen en pijnstillers. We begonnen de behandeling met twee keer per week een medicinaal bad om zijn huid te kalmeren en de korsten te verwijderen, gaven hem antibiotica en medicijnen tegen schurftmijt. Zijn diepe bijtwonden moesten ook dagelijks worden gespoeld.

Updates over Whitey

Maart 2021

Dankzij het samenwerkingsproject tussen VIER VOETERS en Headrock Dogs is het leven van de mensen in de lokale gemeenschappen positief veranderd. Dankzij onze training en steun, kan Headrock nu doorgaan met hun harde werk om het hele jaar door castraties, levensreddende noodhulp.  Nu de samenwerking ten einde loopt, zijn we blij en trots dat we Headrock Dogs en de lokale gemeenschap met onze expertise konden bijstaan. We zijn ervan overtuigd dat de honden van Bang Saphan een mooie toekomst te wachten staat.   

Februari 2020

Whitey herstelde opmerkelijk en is een gelukkige, gezonde hond. We moeten hem nog steeds laten castreren, maar we willen ervoor zorgen dat hij sterk genoeg is voor een operatie. Maar nu hij elke dag sterker wordt, zal hij binnenkort een operatie ondergaan.We zijn ontroerd dat Whitey de rest van zijn dagen zal doorbrengen met de Thaise dame, Khun Pa, die hem oorspronkelijk heeft gevonden. Ze kon de arme hulpeloze hond die ze op straat zag gewoon niet vergeten en vroeg hem te adopteren als hij sterk genoeg was. Nu brengt Whitey zijn dagen met haar door, genietend van lange wandelingen onder de kokospalmen naar het strand waar zijn andere soortgenoten zijn. Ze bouwde zelfs zijn eigen hondenhok met een ventilator en licht. We zijn erg blij dat Whitey zijn tweede kans op het leven kreeg.

Oktober 2019

We zijn blij dat het zoveel beter met Whitey gaat. Hij is nog steeds op de intensive care voor zijn huid: dagelijkse antibiotica, wekelijkse medicinale baden en andere medicijnen om een mogelijke mijtinfectie te behandelen. Zijn huid is veel minder ontstoken met verminderde korstvorming en hij is er absoluut beter aan toe. De bijtwonden aan de achterkant van zijn poten genezen en hij heeft veel energie, rent en speelt (wat het moeilijk maakt om foto's van hem te maken).Ondanks de geboekte vooruitgang, vermoeden we dat hij langdurige zorg nodig heeft wat betreft zijn huidziekte, die waarschijnlijk het gevolg is van ernstige allergieën (atopische dermatitis). Dus zijn herstel zal worden verlengd, en hij zal altijd een zekere mate van kaal zijn. Hij moet ook nog worden gecastreerd.

‘Het dumpen van honden in gebieden die niet bekend zijn bij een hond kan een doodvonnis voor hen betekenen. Straathonden zijn zeer territoriaal, vooral wanneer er beperkte voedselbronnen zijn, en het is niet verwonderlijk dat Whitey in die buurt zwaar werd aangevallen door andere honden. Honden zullen vaak ook andere honden aanvallen waarvan ze denken dat die ziek en gewond zijn. De locatie van de bijtwonden (achterkant van de poten) geeft aan dat hij wegliep toen het gebeurde. Whitey had zoveel geluk dat hij de markt kon bereiken waar een dame om hulp riep.’

Dr Katherine Polak, voormalig hoofd van onze zwerfdierenprojecten in Zuidoost-Azië

Deel hier!

Zoek