Redding Hond Veronica

mrt. 2020

Shelter / Private home

Redding Hond Veronica

Ze leed aan een ernstige huidziekte en ondervoeding, ze zag er triest uit en had dringend hulp nodig

Veronica was een verdwaalde, schichtige hond die in een afgelegen deel van Centraal-Thailand diep in de jungle leefde.


Om het ongelooflijke lijden aan te pakken helpt ons Thailand's Forgotten Dogs-programma zwerfdieren te verzorgen in dit deel van het land waar anders niets voor zwerfdieren is. Ons team was eigenlijk druk bezig met het werk vanuit een mobiele sterilisatiekliniek in een afgelegen dorp, toen we arme Veronica zagen. Uitgemergeld en haarloos leed ze aan een ernstige huidziekte, had onbehandelde infecties en was uitgehongerd. Ze was erg bang en toen we haar probeerden te benaderen, rende ze weg. Ze had nog nooit liefde of menselijke aandacht gehad en was waarschijnlijk in de jungle geboren.


Samen met onze partner Headrock Dogs Rescue hebben we haar ter plaatse behandeld aan haar ernstige huidziekte en zijn we met antibiotica begonnen. Om haar een speciaal dieet te geven om haar lichaamsconditie te verbeteren hebben we haar opgenomen in ons voedingsprogramma.

Week na week werd Veronica sterker en in week vier groeide haar haar bijna volledig opnieuw aan. Om ervoor te zorgen dat haar schurft volledig geneest heeft ze echter nog steeds voortdurende zorg nodig. Gezien haar dramatische verbetering werd Veronica al geadopteerd door een dame in de buurt die ook voor andere honden in de omgeving zorgt. Ons team blijft Veronica en haar eigenares volgen om ervoor te zorgen dat ze haar dagelijkse medicijnen en speciale voeding krijgt.

Thailand's Forgotten Dogs Programma

Het Thailand's Forgotten Dogs-programma van VIER VOETERS behandelt, samen met de lokale liefdadigheidsinstelling Headrock Dogs Rescue, enkele van de meest behoeftige dieren van Thailand. We hebben een voedingsprogramma voor duizenden zwerfdieren die bij tempels wonen en we bieden gratis sterilisatie en reddingsdiensten.

Deze redding maakt deel uit van ons Saving Thailand's Forgotten Dogs-programma.

Zwerfhond

help meer honden zoals veronica


doneer

Deel hier!

Zoek