Redding Hond Daisy

aug. 2020

Shelter / Private home

Redding Hond Daisy

Als een van de 15 honden die gered zijn uit de handel in hondenvlees op het platteland van Cambodja, heeft Daisy nu de kans op een nieuw leven in de VS. 

28.10.2020

Daisy is een van de gelukkigen. Ze werd samen met 14 andere honden gered na de sluiting van een hondenslachthuis in de provincie Kampong Thom, Cambodja. Er wordt aangenomen dat Daisy, voordat ze een lange angstaanjagende reis maakten als onderdeel van de gruwelijke handel in honden- en kattenvlees in Zuidoost-Azië, samen met hond Rashi uit haar huis werd gestolen.

De puppy arriveerde in doodsangst bij het slachthuis, haar ontvoerders pookten haar agressief met bamboestokken om haar in de kooi te krijgen. Ondanks dat ze duidelijk aan uitputting leed, probeerde Daisy zich wanhopig aan de kleinere kooi vast te klampen, doodsbang voor wat haar in het slachthuis te wachten stond. Na genoeg aandringen wist Daisy dat ze geen keus had. Ze belandde in een kooi met meer dan 10 andere honden, die allemaal hulpeloos van achter roestige tralies naar buiten staarden. Ze wisten niet wat er met hen zou gebeuren, maar uit de sterke stank van uitwerpselen, urine en bloed was het hun duidelijk dat daar iets heel ergs aan de hand was.

Na vele maanden plannen kon VIER VOETERS in augustus 2020 het hondenslachthuis in Kampong Thom sluiten. Het team werkte nauw samen met de eigenaar van het slachthuis om haar een alternatief te bieden, zodat zij en haar man nooit meer honden zouden hoeven doden om te overleven. De conversie kwam niet alleen ten goede aan de eigenaren die simpelweg geen honden meer wilden doden, maar we waren ook in staat om de 15 zielepoten te redden die wachtten op hun lot in de kooien van het slachthuis en hen een tweede kans op leven te geven. Deze honden vertegenwoordigen de miljoenen honden en katten die elk jaar op brute wijze worden afgeslacht voor de handel in honden- en kattenvlees.

Toen ons team de deuren van de kooideuren opendeed, sprong Daisy letterlijk in de armen van haar redder. Daisy was vol liefde en genegenheid, ondanks alles wat ze had gedacht, was liefde het enige wat zij wilde.

Daisy en de andere geredde honden hadden uitgebreide medische behandeling nodig, evenals langdurige gedragszorg om hen te helpen herstellen van het trauma dat ze hebben opgelopen en om weer te leren hoe ze een hond kunnen zijn. Ongelooflijk, ondanks de traumatische beproeving die ze doormaakt, is Daisy een buitengewoon speelse en gelukkige hond. Onze partnerorganisatie Animal Rescue Cambodia hielp de honden voor te bereiden op hun nieuwe onderkomen. Daisy werd ingeënt, gesteriliseerd en kreeg alle liefde en aandacht die ze nodig had.

Daisy's tweede kans in de VS

Met COVID-19 reisbeperkingen waren er beperkte vluchtmogelijkheden voor de honden om te reizen, maar deze pup had het geluk een vlucht te bemachtigen van Phnom Penh helemaal naar Los Angeles in de VS. Ze werd toen opgehaald door onze partnerorganisatie, The Barking Lot. Het duurde niet lang voordat Daisy haar tehuis voor de rest van haar leven vond! Haar nieuwe familie houdt heel veel van haar. Nu zal Daisy nooit meer hoeven te lijden.

Dog Cat Meat Trade

Stop de handel in honden- en kattenvlees


en red meer honden en katten

TEKEN NU

Deel hier!

Zoek