Redding Kat Victor

jun. 2020

Shelter / Private home

Redding Kat Victor

Een echte overlever en een klein wonder

16.9.2020

Victors verhaal is niet voor angsthazen. Half juni 2020 werd deze prachtige twee jaar oude kater in een zeer ernstige toestand in de straten van Bankya, Bulgarije gevonden, verscholen onder de motorkap van een auto.

De arme Victor had vreselijke verwondingen, hij had een open fractuur met blootliggend bot aan een van zijn voorpoten, met necrose van deze tenen en diepe schaafwonden aan de snuit, het bekken en de achterpoot. Zijn leven stond op het spel toen hij naar onze zwerfdierenkliniek in de buurt werd gebracht.

Zijn lichaam stond onder veel stress en dus duurde het enkele dagen voordat de dierenartsen de toestand van Victors konden stabiliseren, zodat hij sterk genoeg was om een operatie te ondergaan. Toen hij sterk genoeg was, kon een operatie zijn voorpoot niet meer redden, maar hem aan het begin van zijn lange weg naar herstel te zetten. Hierna begon de langdurige medische behandeling, het verwisselen van verband en de behandeling van de vele wonden.

Victor at the clinic following surgery

Het blijkt dat Victor een echte held is! Na al die pijn die hij heeft geleden, voor wie weet hoe lang, is hij een geweldige kat, die het ondanks alle tegenslagen echt heeft overleefd. Het duurde niet lang voordat Victor een favoriet werd van het team van de kliniek, hij heeft een buitengewoon zachtaardig en charmant karakter en heeft altijd meegewerkt aan zijn langdurige behandeling van verbandveranderingen om de diepe wonden op zijn achterpoten te genezen. Zijn herstel is echt een wonder, en in slechts een paar maanden tijd is Victor bijna volledig hersteld van zijn verwondingen.

Natuurlijk moest hij zich aanpassen nu hij nog maar drie poten heeft, maar katten zijn zeer flexibele wezens, en gelukkig, in tegenstelling tot mensen, lijden ze mentaal niet aan het verliezen van een ledemaat. Katten kunnen de ongemakken van het dagelijks leven overwinnen door beter dan voorheen te leren hun gezonde ledematen te gebruiken.

Victor heeft nu een geweldig leven voor de boeg, hij stal de harten van zijn nieuwe adoptieouders en die besloten hem een nieuw, veilig onderkomen voor altijd te geven!

Nu zijn lijden achter hem ligt, kunnen we ons alleen maar verheugen in zijn gelukkige bestemming en hem een lang en vredig leven wensen in zijn nieuwe thuis!

Victor getting adopted

Deel hier!

Zoek