De redding van leeuwenwelpje Nikola

jun. 2022

FELIDA

Redding Leeuw Nikola

Een moeilijke start, maar een goed einde

23.6.2022

Aan het begin van dit jaar heeft het Montegrijnse Agentschap voor milieubescherming (EPA) en de lokale NGO "Center for the Protection and Research of Birds of Montenegro" (CZIP) een reddingsmissie opgezet om een vijf maanden oud leeuwenwelpje te vinden. Hij was ontsnapt uit illegaal privébezit in Montenegro. 

Na een week van intensief zoeken, begon het reddingsteam de hoop te verliezen dat ze het welpje levend zouden vinden. Met de koude wintertemperaturen was zijn overlevingskans erg klein. Toch gaven ze niet op en na tien dagen werd hij eindelijk gevonden in een oud verlaten huis. Net op tijd, want er werden bijna jagers ingezet om het welpje te vinden en te doden.  

Het welpje was zwak en ondervoed. Gelukkig werd hij naar een veilige plek gebracht en door een groep toegewijde vrijwilligers en een team van VIER VOETERS verzorgd. Ook kreeg hij een naam. Hij werd vernoemd naar een dierverzorger: Nikola. 

Een nieuw begin

Het was al snel duidelijk dat de nieuwe plek geen permanent thuis voor Nikola kon zijn. Na zijn traumatische start in het leven had hij dringend behoefte aan een geschikte omgeving, waar hij de rest van zijn leven kan blijven. Wij hebben hem daarom meteen opgevangen in onze FELIDA Grote-katachtigen-opvang in Nederland. Daar krijgt Nikola nu eindelijk de kans om te genieten van een echt leeuwenleven. 

Het is onduidelijk wat er met zijn moeder is gebeurd, maar hij is waarschijnlijk veel te jong bij haar weggehaald. Helaas is Nikola geen uitzondering, nog steeds worden veel leeuwen en andere grote katachtigen te koop aangeboden of misbruikt om mensen te vermaken. 

Blijf op de hoogte voor meer updates over Nikola en zijn nieuwe leven in FELIDA.

Leeuwenwelpje Nikola Bij FELIDA

Help leeuwen en tijgers als Nikola 


Doneer

Deel hier!

Zoek