Tijgerin Dehli in FELIDA

mei 2014

FELIDA

Redding Tijgerin Dehli

Een leven vol gebeurtenissen

22.4.2022

Tijgerin Dehli is de enige tijger en de enige vrouwelijke grote katachtige in FELIDA Grote-katachtigen-opvang, maar ze staat haar mannetje wel. Daarnaast is ze nog de enige FELIDA-bewoner die al in het opvangcentrum woonde toen VIER VOETERS het overnam. 

Dehli is een prachtige Bengaalse tijgerin, die samen met haar broer Rhadja in 2001 geboren werd in een noodlijdende Duitse dierentuin. Helaas hadden ze hier geen goede start in het leven, en werden ze niet door hun moeder maar door een hond gezoogd! Toen de eigenaar van de dierentuin de dieren niet langer te eten kon geven, kwam een dierenwelzijnsorganisatie in actie en redde de destijds 9-jaar oude tijgers. Dehli en Rhadja kwamen naar een opvangcentrum in Nederland, maar hier werd hun leven in eerste instantie niet veel beter. Toen VIER VOETERS het opvangcentrum enkele jaren later overnam, en het FELIDA Grote-katachtigen-opvang werd, waren Dehli en Rhadja angstig, ongelukkig en gestrest. Ze zaten opgesloten in een kleine kooi zonder verrijking tussen vele andere ongelukkige grote katachtigen. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Opbloeiende tijgers

Nadat VIER VOETERS het opvangcentrum had overgenomen, kreeg het leven van Dehli en Rhadja eindelijk een positieve wending. Dankzij speciale zorg, toereikende voeding, medische behandelingen, verrijking, trainingen en meer ruimte dan ze ooit gekend hadden, bloeiden de twee tijgers helemaal op. De eens zo verlegen, schuwe tijgers werden plotseling speels, gelukkig en vriendelijk.

Ouderenzorg

Helaas overleed Rhadja in december 2019 aan ernstig nierfalen. In het begin was Dehli erg onrustig en gestrest omdat ze haar grote broer en vriend miste. Tegenwoordig gaat het echter veel beter met de oude dame. Dit komt door aanpassingen in haar leefomgeving, speciale en intensieve zorg, en een aangepast dieet. Ze voelt zich nu een stuk rustiger en zelfverzekerder.

Een dier redden gaat niet alleen over het weghalen van een dier uit een slechte situatie. Het is ook van groot belang om het dier de juiste zorg te geven, zodat het zich op zijn gemak voelt. Dit alles is gericht op het welzijn van de dieren.

Update april 2022: vaarwel Dehli

In april 2022 hebben we afscheid moeten nemen van onze tijger Dehli. Ze was ruim 20,5 jaar oud en heeft een mooie leeftijd bereikt. Na het verlies van Rhadja kreeg ze speciale zorg omdat ze ouder werd, maar ze bleef genieten van haar leven. In de laatste weken ging het helaas minder goed. Ze verloor spieren, werd dunner, at minder en haar nierziekte werd erger. Om haar verder lijden te besparen, hebben we haar rustig laten gaan. Onze collega's van FELIDA zullen haar vrolijke geluiden en bijzondere karakter erg missen. We zijn dankbaar voor wat we voor haar hebben kunnen doen sinds we haar gered hebben.

Steun onze grote katachtigen

Steun de zorg voor onze grote katachtigen


in FELIDA Grote-katachtigen-opvang

doneer nu

Deel hier!

Zoek