Tijger Tsezar op weg naar FELIDA

okt. 2021

FELIDA

Redding Tijger Tsezar

Achtergelaten om te sterven, maar uiteindelijk gered en veilig overgebracht naar onze opvang voor grote katachtigen

16.11.2021

Tsezar leek gedoemd om te sterven. Zonder eten en drinken werd hij, samen met vijf andere tijgers, achtergelaten bij een privéclub in Kiev. De eigenaar was met de noorderzon vertrokken.  

Gelukkig werden ze net op tijd gevonden door lokale dierenbeschermers. De staat waarin de tijgers toen verkeerden, was echter afschuwelijk. De dieren waren uitgedroogd, ondervoed en lagen in hun eigen uitwerpselen. De kleine kooi van Tsezar en Kleopatra lag daarnaast in een ongelukkige hoek. Zo gauw het water van de naastgelegen rivier steeg, liep hun verblijf onder water.  

Dit is niet het enige leed dat Tsezar en Kleopatra moesten ondergaan. Ze werden ook gebruikt voor de intensieve fokkerij – waarschijnlijk zijn zij, ondanks dat wordt aangenomen dat ze broer en zus waren, de ouders van de vier andere tijgers bij de privéclub.   

De dierenbeschermers ter plaatse grepen zo snel mogelijk in. Voor vier tijgers werd snel een permanente plek gevonden. Voor Tsezar en Kleopatra lukte dat niet. Gelukkig kon een lokaal opvangcentrum ze tijdelijk verzorgen. Helaas bleek Kleopatra al snel ernstig ziek te zijn – zij overleed in het opvangcentrum aan longkanker. 

Aankomst bij FELIDA

Tsezar bleef eenzaam achter, tot we hem naar FELIDA konden brengen. Op 22 oktober 2021 kwam hij aan. Het was een vermoeiende reis en daarom zijn we buitengewoon trots hoe goed Tsezar het heeft volgehouden. FELIDA is onze specialistische opvang in Friesland en is de ideale plek voor een tijger als Tsezar. In het gezelschap van andere grote katachtigen, zoals tijgerin Dehli, krijgt hij een tweede kans in het leven. Eentje met geschikte leefomstandigheden en alle zorg en aandacht die hij zo verdient.

Tsezar voelt zich al helemaal thuis bij FELIDA

Wat kunnen dieren toch veerkrachtig zijn. De eerste paar dagen bij onze FELIDA Grote-katachtigen-opvang waren erg stressvol voor Tsezar, maar inmiddels voelt hij zich erg op zijn gemak in zijn nieuwe verblijf. Hij verkent alles rustig, eet goed, is nieuwsgierig naar tijgerin Dehli, vriendelijk tegen zijn verzorgers en bovenal geniet hij van zijn hangmatje!

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Update december 2021

Het gaat goed met Tsezar. Hij is dol op het zwembad en al het groen in zijn verblijf. Het lijkt ook best goed te gaan met zijn gezondheid. Wel hebben we opgemerkt dat hij veel water drinkt en dit kan een teken zijn van nierproblemen. Volgens de bloedtestuitslagen zijn de nieren niet in de beste staat, dus we houden dit goed in de gaten.  

Tsezar’s buurvrouw, tijger Dehli heeft al wat contact gemaakt met Tsezar. Tijgers zijn minder sociaal dan de leeuwen in onze opvang, maar ze lijken al goede maatjes te zijn!

Red grote katachtigen in nood, zoals tijger Tsezar

Red grote katachtigen in nood


Doneer vandaag

Deel hier!

Zoek