Hond vecht met beer

Dankzij VIER VOETERS zijn berengevechten in Oekraïne verboden

De campagne van VIER VOETERS eindigt met een langverwacht succes.

Jarenlang werden beren en wolven in Oekraïne als lokaas gebruikt voor het trainen van jachthonden. Tijdens de bloedige gevechten werden de weerloze dieren meestal vastgeketend. Om ernstig letsel aan de honden te voorkomen werden hun klauwen vaak zonder verdoving eruit getrokken. Jarenlang hebben wij tegen deze wrede praktijken geageerd door protesten en internationale petities te organiseren. Tot slot werd in april 2015 een succes geboekt: het Oekraïense parlement nam een wet aan die het gebruik van beren en wolven voor het trainen van jachthonden verbiedt. De nieuwe wet verbiedt ook de organisatie en het houden van berengevechten, evenals het runnen van zogenaamde berengevechtcentra.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Dit verbod was een belangrijke mijlpaal voor ons werk in Oekraïne. Ons doel op de lange termijn was altijd geweest om het misbruik van beren voor gevechten algemeen te verbieden en ook het privé houden van beren. Twee jaar later zijn de wetten van kracht. Maar wij schatten dat ongeveer 20 voormalige vechtberen nog steeds wegkwijnen in kleine kooien in berengevechtcentra. In 2017 konden wij een aantal beren uit hun kooien bevrijden. Potap, Tyson en Manya en tenslotte lokaasbeer Mashutka werden gered en leven vandaag de dag in het nieuw gebouwde, door VIER VOETERS gerunde, BERENWOUD Domazhyr. Onze strijd om beren in Oekraïne te beschermen is echter nog niet voorbij. Helaas worden er nog steeds illegale berengevechten gehouden.

Deel hier!

Zoek