Vos op een bontfokkerij

Stop de bontindustrie in Europa voorgoed!

Kom in actie voor een #FurFreeEurope

Miljoenen onschuldige dieren zitten hun leven lang in veel te kleine kooien om vervolgens te worden gedood voor hun bont. Teken het Europees Burgerinitiatief (EBI) om voorgoed een einde te maken aan de wrede bontindustrie in de EU!

#FurFreeEurope

De waarheid over bontfokkerijen in Europa

  • ONAANVAARDBAAR: de leefomstandigheden op bontfokkerijen veroorzaken immens dierenleed. Onschuldige wilde dieren, zoals wasbeerhonden, vossen en nertsen, worden in kleine kooien gehouden en op gruwelijke wijze gedood voor hun bont. Teken het burgerinitiatief en roep de EU op om bontfokkerijen én de verkoop van gefokt bont in Europa te verbieden. 
  • ONVEILIG: bontfokkerijen vormen een risico voor de gezondheid van mens en dier. Tijdens de COVID-19-pandemie brak op honderden bontfokkerijen het coronavirus uit. Ook werden nieuwe varianten van het virus van dieren op mensen overgedragen. Samen kunnen wij voorkomen dat dit opnieuw gebeurt!  
  • ONVERANTWOORD: bontfokkerijen hebben een grote impact op het milieu en vormen een ernstige bedreiging voor onze planeet. Bij de productie van bont worden vaak veel giftige stoffen gebruikt. Het verwerken en verven van bont is dan ook een van de vijf meest vervuilende industrieën ter wereld als het gaat om het vrijkomen van giftige metalen in het milieu.

Stop de bontindustrie in Europa

Waarom het Europees burgerinitiatief ondertekenen?   

  • DAADWERKELIJKE RESULTATEN: een Europees burgerinitiatief is niet zomaar een petitie. Zodra er 1 miljoen handtekeningen zijn verzameld, moet de Europese Commissie reageren en actie ondernemen.
  • EERDER SUCCES: dankzij het vorige Europees burgerinitiatief 'Stop de kooien' komt er een verbod op kooien in de veehouderij! Nu werken we samen met een grote groep internationale dierenwelzijnsorganisaties om ook de bontindustrie te stoppen.
  • GEGEVENSBESCHERMING: om mee te doen aan het Europees Burgerinitiatief vragen we u om een aantal persoonlijke gegevens. U kunt er zeker van zijn dat uw gegevens alleen voor dit Europees Burgerinitiatief worden gebruikt en niet voor andere doeleinden. VIER VOETERS handelt in overeenkomst met de wet- en regelgeving voor de bescherming van persoonsgegevens en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Doe mee en teken om een einde te maken aan de bontindustrie in Europa 

#FurFreeEurope Logo
Nertsen in kooien op een bontfokkerij

STOP DE BONTINDUSTRIE IN EUROPA 

Teken vandaag

Zoek