Mishandelde katten

mishandeling van DIEREN VS. MENSEN

Het verband tussen wreedheid tegen dieren en geweld tegen mensen

Veel gezondheids- en maatschappelijk werkers die in aanraking komen met menselijk misbruik, mishandeling en huiselijk geweld zijn zich bewust van het verband tussen wreedheid tegen dieren en geweld tegen mensen. Ze erkennen dat wreedheid tegen huisdieren zowel apart kan zijn als een symptoom van kinder- en gezinsmisbruik. En ze weten dat deze link uiterst gevaarlijk kan zijn voor zowel dieren als mensen.

Cruelty to animals isn’t always a sign of deep psychological problems that will inevitably leWreedheid tegen dieren is niet altijd een teken van diepe psychische problemen die onvermijdelijk zullen leiden tot extreem geweld tegen andere mensen. Soms behandelen mensen dieren wreed om hun agressie te luchten. Ze kunnen een weerloze kat of hond in een impuls schoppen. Maar dergelijk gedrag is een kritisch waarschuwingssignaal als het gewoon wordt. Volgens onderzoek kunnen dergelijke wreedheden een indicator zijn voor toekomstige misdaden tegen mensen.

Een bekend voorbeeld van deze gekoppelde gedragingen is Ted Bundy, een Amerikaanse seriemoordenaar. Als kind zag hij zijn vader wreed zijn tegen dieren, en Ted martelde zelf dieren. Als volwassene werd hij seriemoordenaar en verkrachter en pleegde minstens 30 moorden.

Begrip dat deze link bestaat en hoe het werkt, kan de sleutel zijn tot het doorbreken van de verschrikkelijke cyclus van geweld.

De cyclus van geweld

Misbruik zien ...

  • Hoe meer geweld tegen dieren kinderen zien, hoe ongevoeliger ze ervoor worden
  • Op basis van hun eigen ervaringen beginnen kinderen huisdieren te verwonden (reageren op de situatie die ze waarnemen)
  • Kinderen misbruiken dieren als een manier om anderen emotioneel te misbruiken

 

... mensen misbruiken gezelschapsdieren ...

  • Om donkere fantasieën uit te spelen
  • Om hun moordvaardigheden te oefenen
  • Om om te gaan met misbruik dat ze zelf hebben ervaren

... voordat ze mensen misbruiken

  • Als een manier om andere mensen te bedreigen of te chanteren (familieleden die vrezen voor hun huisdier zullen bijna alles doen wat de misbruiker wil)
  • Als een wapen van emotioneel misbruik (familieleden worden gedwongen om hun huisdier te zien lijden)
  • Als blijk van macht (de dader wil anderen controleren - meestal familieleden)

HOE KUNNEN SOCIALE DIENSTEN EN DIERENWELZIJNSORGANISATIES SAMENWERKEN?

Door sociale dienst- en dierenwelzijnsorganisaties aan elkaar te koppelen, kunnen wreedheidsincidenten worden gekoppeld en gerapporteerd om gevallen van dierenmishandeling en gevallen van menselijk geweld snel te identificeren. Een interagency-benadering helpt iedereen die zowel dieren als mensen nodig heeft, beter van dienst te zijn.

Zoek