Hulp voor zwerfdieren over de hele wereld

Voedsel, medische hulp en verminderen van de zwerfdierenpopulatie

13.6.2018

Wereldwijd zijn er miljoenen zwerfdieren die elke dag moeten vechten om te overleven. Ze leven in extreme hitte en kou, lijden honger en dorst en zijn vaak doodziek. Om deze dieren te helpen én om te voorkomen dat er niet nog meer dieren op straat worden geboren, verzorgen, vaccineren en castreren wij zwerfhonden en –katten. 
 
Onze zwerfdierenteams hebben talloze honden en katten in onder andere Zuid-Afrika, Jordanië, India en Albanië geholpen. Maar nu richten we ons voornamelijk op de gebieden waar onze hulp het meest nodig is: Oost-Europa en Zuidoost-Azië.  

Zwerfdieren in Oost-Europa

Onze zwerfdierenteams behandelen zwerfhonden en –katten in Roemenië, Bulgarije en Oekraïne. We hebben klinieken in Sofia en Boekarest, maar met onze mobiele klinieken kunnen we ook dieren in de meest afgelegen gebieden helpen. 

  • In Oekraïne verzorgen en behandelen we al sinds 2012 uitgehongerde, zieke en gewonde dieren. Om het aantal zwerfdieren blijvend te verminderen, voeren we ook castratieprojecten uit.  
  • In Bulgarije zijn we sinds 2009 actief om zwerfhonden en –katten te helpen. Om de zwerfdierenpopulatie in het land op diervriendelijke en duurzame wijze te verkleinen, castreren we ook hier zwerfdieren.  
  • In Roemenië zijn we al 20 jaar actief voor zwerfdieren. We verzorgen zwerfhonden- en katten en geven voorlichting over verantwoord huisdierenbezit. Daarnaast helpen we ook het Roemeense asiel Speranta, waar nu voor zo'n 600 honden wordt gezorgd.  

Zwerfdieren in Zuidoost-Azië

Zwerfhonden- en katten in Zuidoost-Azië hebben het zwaar te verduren. Net als de zwerfdieren in Oost-Europa hebben ze te kampen met honger, ziektes en verwondingen. Maar ook de handel in honden- en kattenvlees vormt een ernstige bedreiging. Elk jaar worden miljoenen honden en katten van straat geplukt, opgesloten in kleine kooien en op gruwelijke wijze gedood voor hun vlees. Daarnaast worden veel zwerfhonden in Zuidoost-Azië – ziek of gezond – gedood in een misplaatste poging om hondsdolheid tegen te gaan.

Samen met lokale partners redden we dieren in nood, castreren we honden en katten en leren we mensen over dierenwelzijn en goed huisdierenbezit. 

  • In Cambodja worden honden en katten vaak achtergelaten bij boeddhistische pagodes. Om deze dieren te helpen geven wij ze voer en medische zorg. Daarnaast biedt VIER VOETERS ook gratis castratie aan om het aantal dieren op straat te verminderen.
  • In Thailand redden, vaccineren en castreren we verwaarloosde dieren op het Maleisisch schiereiland.
  • In Vietnam werken we samen met lokale partners om katten in nood te redden, de handel in kattenvlees te stoppen en mensen over verantwoord huisdierenbezit te leren.
  • Op Borneo hebben we een uniek programma opgezet dat het welzijn van zwerfdieren verbetert en tegelijkertijd bedreigde wilde dieren beschermt tegen ziekten die door huisdieren kunnen worden overgebracht
  • Op Bali castreren, verzorgen en vaccineren we zwerfdieren. Door de lokale bevolking bij de verbetering van het dierenwelzijn te betrekken, veranderen we Balinese gemeenschappen in een veilige haven voor honden en katten
Help een zwerfdier

help een zwerfdier

Doneer vandaag

Zoek