DonerenAdopteren

Gaza Zoo - We hebben het onmogelijke gedaan!

We zijn erin geslaagd om meer dan 40 dieren van de Rafah Zoo te redden. Enorm bedankt iedereen die deze missie heeft gesteund. We houden je op de hoogte van wat er daarna gebeurt, zodat je deel kunt uitmaken van de reis van het bevrijde dier naar hun nieuwe leven - blijf op de hoogte!

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Ontklauwde leeuwin, knuffels en bevroren leeuwenwelpen

Ongeveer 40 dieren leden in de Rafah Zoo, Gaza. Begin 2019 trok Gaza's oudste dierentuin wereldwijde aandacht. Vier leeuwenwelpen zijn daar doodgevroren door het barre weer en slechte houdomstandigheden. Slechts een paar weken later werd een 14-maanden oude leeuwin permanent verminkt door de brute en onprofessionele verwijdering van haar klauwen. Bijna 150.000 mensen eisten onmiddellijke actie - en gelukkig konden we aan die oproep gehoor geven.

Een leven in kleine en verlaten kooien

Tientallen dieren - waaronder vijf leeuwen, een hyena, verschillende apen, wolven, emoes, katten, honden en exotische vogels lijden onder ...

#SAVEGazaAnimals

Meer dan 40 dieren lijden

De kleine dierentuin in Rafah werd in 1999 geopend en is gelegen in het zuidelijkste deel van de Gazastrook, dicht bij de grens met Egypte.

#SaveGazaAnimals

Gewetenloze eigenaar

Hij kondigde aan dat de klauwen van de andere leeuwen ook zouden worden verwijderd - indien nodig zonder de hulp van een dierenarts!

#savegazaanimals

Jonge leeuwin op brute wijze verminkt!

De eigenaar van de oudste dierentuin in Gaza liet bezoekers met een leeuwin spelen en verwijderde daarom op wrede wijze haar klauwen met ...

#SAveGazaAnimals

Wat weten we over de Rafah Zoo?

In 2004 werd de dierentuin in het zuidelijkste deel van de Gazastrook bijna volledig gesloopt. Sommige dieren zijn gedood, opgezet en zijn te zien in de dierentuin.

Onze eerdere acties in Gaza

We wilden eindelijk een einde maken aan het lijden van de dieren in de Rafah Zoo. VIER VOETERS is sinds 2014 actief in Gaza en heeft in de regio al twee dierentuinen geëvacueerd en gesloten (Al-Bisan en Khan Younis). De voormalige bewoners werden overgebracht naar opvangcentra van VIER VOETERS
Zelfs vóór deze recente missie was de dierentuin in Rafah bij ons goed bekend. In 2015 verkocht de eigenaar van de dierentuin de twee leeuwenwelpen Max en Mona aan een lokale persoon die ze aan zijn kleinkinderen cadeau gaf. We namen de welpen in beslag en brachten ze naar het Al Ma'wa dierenopvangcentrum in Jordanië.

2019

Update over ontklauwde leeuwin, Marion

De verzorgers van het opvangcentrum ontdekten al snel dat ze door de brute behandeling in Gaza aan een ernstige infectie leed. Om haar pijn te verminderen was een nieuwe operatie aan haar poten noodzakelijk en die werd vorige week ter plaatse door de dierenartsen uitgevoerd. De operatie was succesvol en hoewel ze nog steeds wordt behandeld, herstelt Marion goed. De medewerkers van Al Ma'wa zorgen goed voor haar en bieden Marion alles wat ze nodig heeft!

14.10.2019

Socialisatie van leeuwen

Socialisatie van de drie welpen van de Rafah Zoo, Marion (vrijgelaten leeuwin), Laith en Labwa met drie andere welpen die in Jordanië in beslag genomen zijn, Pablo, Dohal en Layla.

16.6.2019

VIER VOETERS brengt dieren over

De drie leeuwenwelpen, waaronder de ontklauwde leeuwin, worden vrijgelaten in Al Ma'wa en de twee volwassen leeuwen worden overgebracht naar ons opvangcentrum, LIONSROCK in Zuid-Afrika. De andere dieren worden ofwel in het wild vrijgelaten (in een beschermd gebied) of verblijven in het New Hope Centre, in Amman. De honden en katten worden, totdat ze naar hun nieuwe thuis kunnen worden gestuurd, door het Humane Centre for Animal Welfare verzorgd  

8.4.2019

VIER VOETERS redt dieren uit de Rafah Zoo

D-Day, de dieren worden geëvacueerd en overgebracht naar Jordanië, naar het New Hope Centre.

7.4.2019

Succes!

Nog een toegangspoging, het VIER VOETERS-team slaagt erin de Gazastrook binnen te komen.

4.4.2019

Eerste toegangspogingen

Eerste poging van het VIER VOETERS team om Gaza binnen te komen. Vanwege de militaire escalatie en het sluiten van de grenzen in die periode moest het team teruggaan en de redding uitstellen.

25.3.2019

Wreed ontklauwen

Ontklauwen van een van de leeuwinnen. Deze operatie werd in de lokale kranten als wreed beschreven

30.1.2019

Leeuwenwelpen bevriezen

4 leeuwenwelpen die in de Rafah Zoo werden geboren stierven op tragisch wijze aan de vorst.

18.1.2019
2018

VIER VOETERS begint onderhandelingen met de Rafah Zoo

Evaluatiereis naar de Rafah Zoo in Gaza om de dieren te verzorgen. Begin van de onderhandelingen. Eigenaar bereid om de dieren te overhandigen en de dierentuin te sluiten.

23.3.2018
2016

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Khan Younis Zoo is geschiedenis!

VIER VOETERS voerde een intense reddingsmissie uit om de resterende 15 dieren in de dierentuin van Khan Younis te redden. 

24.8.2016
2015

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Welpen van Rafah Zoo zijn veilig!

Als traktatie voor zijn kleinkinderen kocht een vader van zes kinderen in 2015 de welpen van de Rafah Zoo. De nieuwe 'huisdieren' dreven de familie snel naar hun financiële en fysieke grenzen. VIER VOETERS heeft de twee welpen uit dit onverantwoord privé-bezit gered.

18.6.2015
2014

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

VIER VOETERS sloot de Al-Bisan Zoo en redde de dieren!

Meer dan 80 dieren stierven toen een dierentuin in het noorden van Gaza door luchtaanvallen zwaar werd beschadigd. Een noodteam van VIER VOETERS heeft het voor elkaar gekregen om de 20 overlevende dieren te helpen. Dr. Amir Khalil en zijn team hebben de dringend benodigde medicijnen en het voedsel afgeleverd. Gelukkig kon VIER VOETERS de dierentuin sluiten.

25.9.2014

De dieren hebben je hulp nog steeds nodig

Omdat ze uit de dierentuin werden bevrijd, moeten we ervoor zorgen dat ze een mooie toekomst tegemoet gaan 

doneer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!


Zoek