Doneren
Orang-oetan Tegar

Orang-oetan tegar

Tegar, het beste vriendje van Gonda, gaat met grote stappen vooruit; hij kan zich al vloeiend door de bomen bewegen; als een echte woud-expert.

20.5.2019

Betekenis naam: 'Sterk'

Geboortejaar: 2016

Bio: Tegar werd alleen en huilend gevonden door een visser in het bos van Borneo. De kleine orang-oetan verkeerde in een zeer slechte staat en had verschillende littekens en wonden op zijn lichaam. Hij was erg bang en verlegen tegenover mensen en werd niet graag aangeraakt. Uit zijn gedrag concludeerden wij dat hij kort voordat hij werd gered wees was geworden.

Tegar had wat tijd nodig om zich aan te passen aan de mensen die hem plotseling verzorgen - de band tussen een orang-oetan-moeder en -zuigeling is onmogelijk te recreëren en hij voelde dit verlies acuut.

Met constante geruststelling en het gezelschap van Gonda en Cantik, leert hij vele belangrijke bosvaardigheden op. Hij weet al hoe hij de flexibiliteit van de bomen en lianen moet gebruiken om voorzichtig en efficiënt in het bos te bewegen. Hij weet ook hoe hij bosvoedsel moet plukken - iets dat te zien is aan zijn groeiende taille!

Favoriete tijdverdrijf: Tegar houdt van niets anders dan spelen met Gonda- worstelen, jagen en knabbelen!

Favoriete tijdsverdrijf: Tegar houdt van niets anders dan spelen met Gonda, worstelen, jagen en knabbelen!

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Zoek