Orang-oetanweesje uit Borneo

Orang-oetan Gonda

Leren om weer een echte orang-oetan te zijn  

Gonda is geboren in 2017 en vernoemd naar een onderzoeker die expedities maakt naar de ondoordringbare bossen van Borneo en Sumatra en daar onderzoek doet naar orang-oetans.

De jonge orang-oetan werd ontdekt door boeren op een palmolieplantage, naast zijn overleden moeder. Deze boeren hebben ongeveer twee maanden voor hem gezorgd en behandelden hem als een menselijk kind. Ze lieten hem zelfs in een bed slapen. Maar toen de kosten voor zijn verzorging te hoog werden, hebben ze hem naar onze ORANG-OETAN WOUDSCHOOL gebracht. Omdat hij was opgegroeid als een menselijke baby, waren zijn spieren niet goed ontwikkeld en had hij moeite om zijn handen en voeten te gebruiken om takken en bomen vast te pakken en te slingeren.

We hadden veel werk te doen om Gonda sterker te maken en zijn bewegingsvaardigheden te ontwikkelen. Hij heeft nog een lange weg te gaan om menselijk gedrag af te leren. Gelukkig boekt hij goede vooruitgang met de hulp van zijn beste vriend Tegar. Ze rennen samen door de bomen en stoeien op de grond. Om ze te stimuleren om te spelen als echte wilde orang-oetans, bouwen we meer aangepaste platforms en andere constructies in de bomen, zodat ze op veel meer plekken kunnen klimmen.

Gonda maakt mooie stappen in zijn ontwikkeling. Hij houdt van spelen met zijn vriend Tegar. En van stoeien met soortgenoten, jagen op kleine beestjes in de bomen en knabbelen op sappige takken.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Deel hier!

Zoek