Orang-oetan Tegar

Orang-oetan tegar

Slingeren tussen de bomen als een expert

Tegar is geboren in 2016. Zijn naam heeft een bijzondere betekenis, namelijk 'sterk'. Hij was helemaal alleen toen hij werd gevonden door een visser in het bos van Borneo. De kleine orang-oetan zag er niet goed uit. Over zijn hele lichaam had hij littekens en wonden. Hij was angstig en wilde niet aangeraakt worden. We denken dat hij kortgeleden zijn moeder had verloren.

Hij had tijd nodig om te wennen aan de mensen die nu voor hem zorgen. Het is onmogelijk om de band tussen een orang-oetan-moeder en haar baby 100% na te bootsen, maar bij onze ORANG-OETAN WOUDSCHOOL is hij in de beste handen. Zijn wonden zijn helemaal genezen en er groeit wat haar over zijn lichaam die de littekens verbergen. 

De jonge orang-oetan ontwikkelt zich goed. In het gezelschap van soortgenoten Gonda en Cantik leert hij belangrijke vaardigheden die hij kan gebruiken in het bos. Hij weet hoe hij zich behendig en efficiënt door de bomen en lianen moet bewegen. Ook kan hij zelfstandig voedsel vinden in het bos. 

Tegar speelt en stoeit graag met zijn soortgenoten. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Deel hier!

Zoek