Doneren

Hai Chan onderzocht door dierenarts

Hai Chan is onderzocht door onze dierenarts

19.1.2018

Hai Chan is onderzocht door onze dierenarts! Hieronder delen we de resultaten met jullie.
Tijdens haar redding in november 2017 leed ze aan Cholecystitis (ontsteking van de galblaas). VIER VOETERS heeft haar de afgelopen 2 maanden hiervoor behandeld. Gelukkig slaat de medicatie aan: haar galblaas is niet meer ontstoken, alleen een paar middelgrote galblaasstenen en een milde ontsteking van de galwegen zijn overgebleven.
Haar wonden op haar twee voorpoten zijn verdwenen en ze bouwt een mooie laag dikke huid op, om op te lopen. 
Het team moest een kleine snijtand verwijderen, omdat deze volledig gebroken was.
Plan voor de volgende check: nogmaals de galblaas controlere met echografie en als de stenen nog steeds niet verdwenen zijn (wat hoogstwaarschijnlijk is) en de galkanaal nog een beetje vergroot, zal de galblaas verwijderd moeten worden. Het achterlaten van galstenen veroorzaakt constante irritatie en ontsteking en verhoogt het risico op galwegtumoren. De bijkomende risico's van het verwijderen van de galblaas zijn gering. 

VIER VOETERS is de wereldwijde dierenwelzijnsorganisatie voor dieren die onder directe invloed staan van mensen, het leed van dieren blootlegt, dieren in nood redt en ze beschermt. De organisatie, die in 1988 in Wenen werd opgericht door Heli Dungler en vrienden, pleit voor een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. De duurzame campagnes en projecten van VIER VOETERS richten zich op gezelschapsdieren, waaronder zwerfhonden en -katten, productiedieren en wilde dieren - zoals beren, grote katachtigen en orang-oetans - die onder slechte omstandigheden worden gehouden of zich in ramp- en conflictgebieden bevinden. Met zowel kantoren in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Kosovo, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika en Zwitserland, alsook opvangcentra voor geredde wilde dieren in elf landen, biedt VIER VOETERS snelle hulp en lange termijnoplossingen. www.vier-voeters.nl   

Zoek