DonerenAdopterenShop

Hai Chan onderzocht door dierenarts

19.1.2018

Hai Chan is onderzocht door onze dierenarts

Hai Chan is onderzocht door onze dierenarts! Hieronder delen we de resultaten met jullie.
Tijdens haar redding in november 2017 leed ze aan Cholecystitis (ontsteking van de galblaas). VIER VOETERS heeft haar de afgelopen 2 maanden hiervoor behandeld. Gelukkig slaat de medicatie aan: haar galblaas is niet meer ontstoken, alleen een paar middelgrote galblaasstenen en een milde ontsteking van de galwegen zijn overgebleven.
Haar wonden op haar twee voorpoten zijn verdwenen en ze bouwt een mooie laag dikke huid op, om op te lopen. 
Het team moest een kleine snijtand verwijderen, omdat deze volledig gebroken was.
Plan voor de volgende check: nogmaals de galblaas controlere met echografie en als de stenen nog steeds niet verdwenen zijn (wat hoogstwaarschijnlijk is) en de galkanaal nog een beetje vergroot, zal de galblaas verwijderd moeten worden. Het achterlaten van galstenen veroorzaakt constante irritatie en ontsteking en verhoogt het risico op galwegtumoren. De bijkomende risico's van het verwijderen van de galblaas zijn gering. 

VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk. Opgericht door Heli Dungler in 1988, streeft de organisatie ernaar om met duurzame campagnes en projecten dieren in nood te helpen. Het werk is gebaseerd op onderbouwd onderzoek en wetenschappelijke expertise, evenals intensieve nationale en internationale lobbyactiviteiten. VIER VOETERS richt zich op dieren die direct onder menselijke invloed staan: zwerfhonden en zwerfkatten, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren waaronder beren, grote katachtigen en orang-oetans die in ongepaste omstandigheden worden gehouden. Met kantoren in Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Kosovo, Nederland, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Vietnam, wil VIER VOETERS dieren in nood direct en snel helpen. www.vier-voeters.nl