DonerenAdopterenShop
Redding van 7 galberen

Nov. 2020

Ninh Binh

Reddingsverhaal 7 galberen

2.12.2020

Aziatische zwarte beren La, Lam, Sang, Dua, Khe, Oi and Xoai in BERENWOUD Ninh Binh

Voor de zeven Aziatische zwarte beren, die bijna 20 jaar alleen het leven achter metalen tralies op twee boerderijen kenden - is hun nieuwe leven net begonnen na onze grootste berenredding in 2020! De beren hadden geen namen, ze stonden alleen bekend als nummers en werden hun hele leven al misbruikt voor hun gal in de provincie Binh Duong. Deze beren hebben een leven vol ellende en lijden doorstaan. Jaren zonder mentale prikkels en soortgeschikt dieet of zelfs maar toegang tot water. Het is bijna ondraaglijk om je voor te stellen wat deze beren zo lang hebben doorstaan.

Toen VIER VOETERS over de beren hoorde, was het zeker dat ze gered moesten worden! Onderhandelingen en voorbereidingen begonnen om hen tot een soortgeschikt leven te brengen in ons BERENWOUD Ninh Binh! Helaas vergden de voorbereidingen van de redding veel tijd, en toen een tyfoon Vietnam trof enkele dagen voor hun geplande redding, moesten de beren nog langer wachten.

Toen de tyfoon voorbij was, vertrok het team op de reddingsmissie om deze beren te redden en voor eens en voor altijd uit hun ellende te redden. Onder onze hoede waren deze beren niet langer alleen maar cijfers en zouden de zeven beren nieuwe namen krijgen om hun nieuwe leven te beginnen: La, Lam, Sang, Dua, Khe, Oi en Xoai.

Steun de geredde galberen van Vietnam!

Toen het team ter plaatse arriveerde, verliep alles buitengewoon soepel, aangezien alle zeven beren kalm in transportkratten liepen, uiteraard met wat smakelijke honing om het proces te helpen. In hun kratten bleven de beren kalm terwijl ze een maaltijd, veel stro, bananenbladeren en vers water kregen. Iets wat ze waarschijnlijk nog nooit eerder hebben meegemaakt.

Tijdens de 1.600 km lange reis door Vietnam naar ons reservaat, die bijna 40 uur rijden duurde, kregen de beren regelmatig water en maaltijden. Hoewel de beren zijn aangekomen bij BERENWOUD Ninh Binh, zijn ze nog ver verwijderd van hun bestemming, aangezien hun herstelproces nu pas kan beginnen.

Hoewel de beren eindelijk veilig zijn, zijn ze niet gezond. Tijdens de redding heeft onze dierenarts al verontrustende symptomen waargenomen die op verschillende gezondheidsproblemen konden duiden. Dit is niet ongebruikelijk, aangezien beren die jarenlang in kleine kooien op boerderijen werden misbruikt voor hun gal, altijd verschillende gezondheidsproblemen hebben. Tandheelkundige aandoeningen komen vaak voor, samen met mobiliteitsproblemen en galblaas- en leverinfecties door het onhygiënische extractieproces van gal.

Maar voorlopig settelen de zeven beren zich nu in onze opvang, ze zijn in een comfortabele omgeving totdat ze binnenkort volledige medische veterinaire controles zullen ondergaan en hun genezing echt kan beginnen. We zullen je binnenkort op de hoogte houden van hun vorderingen!

Galbeer in kooi

Help ons om meer galberen een tweede kans te geven

Doneer nu