Beer Laska

feb. 2019

Domazhyr

Redding Beer Laska

VIER VOETERS redt Oekraïense vechtbeer

28.2.2019

Jarenlang leefde de beer Laska in onacceptabele omstandigheden in de vervallen dierentuin van Pokrovsk in de buurt van de stad Donetsk. Voor die tijd is ze als vechtbeer misbruikt voor de training van jachthonden. In haar nieuwe huis kan ze nu eindelijk tot rust komen in een beervriendelijke omgeving.

"Met Laska gaat het goed en haar overplaatsing is zonder problemen verlopen. Ons team heeft haar voor vertrek uitgebreid onderzocht en nu krijgt ze in het berenreservaat de zorg die ze nodig heeft. Vooral haar tanden zijn er slecht aan toe en moeten behandeld worden. " 

Carsten Hertwig, berenexpert bij VIER VOETERS
 

VIER VOETERS wilde de ongeveer vijfjarige beer al eind 2018 naar haar nieuwe huis overbrengen, maar omdat het de overheid meer tijd kostte om officieel een besluit te nemen over haar inbeslagname moest de redding worden uitgesteld tot begin 2019.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

BERENWOUD Domazhyr

In de buurt van de Oekraïense stad Lviv heeft VIER VOETERS een berenreservaat gebouwd. BERENWOUD Domazhyr beslaat op dit moment 7,7 hectare en biedt een beervriendelijk thuis voor beren die gered zijn uit afschuwelijke leefomstandigheden. In de komende jaren zal het reservaat worden uitgebreid tot twintig hectare met ruimte voor dertig zwaar beproefde beren. Met BERENWOUD Domazhyr heeft VIER VOETERS een duurzaam huis voor geredde beren gecreëerd en hiermee ondersteunen we ook de Oekraïense overheid bij het handhaven van het verbod op het houden van vechtberen.

Zoek