Beer Potap

jul. 2017

Domazhyr

POTAP - DE EERSTE BEWONER VAN BERENWOUD DOMAZHYR

Potap kan eindelijk genieten van een vredig leven in een natuurlijke omgeving.

25.7.2017

Toen we Potap voor het eerst ontmoetten in 2012, was hij slechts drie jaar oud. Hij had op dat moment een triest leven achter de rug.

Potap werd in 2008 in een dierentuin in Oekraïne geboren. Hij bracht zijn eerste jaar door in een circus. Daarna koerste hij een ellendig bestaan ​​in een kleine kale betonnen kooi van acht vierkante meter groot. Het plafond was zo laag dat hij nauwelijks rechtop kon staan. De kooi stond in de buurt van ​​een restaurant om bezoekers aan te trekken.

"Hij had problemen met ademhalen en had een diepe wond, omdat hij een leren halsband moest dragen die te strak zat. Zijn baasje verwaarloosde hem helemaal; zijn lichaam was mager en uitgemergeld. Toen de eigenaar van het restaurant zijn bedrijf moest opgeven, was Potap helemaal alleen. Hij werd op dat moment gevoed door lokale activisten."

Dr. Amir Khalil, dierenarts van VIER VOETERS

Maar nu is Potap veilig! Zijn verhuizing in juli 2012 verliep uitstekend ondanks zijn slechte conditie. We zijn blij dat Potap vandaag in goede handen bevindt.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

BERENWOUD Domazhyr

VIER VOETERS heeft een nieuw opvangcentrum voor beren gebouwd in de buurt van de Oekraïense stad Lviv. BERENWOUD Domazhyr beslaat momenteel 7,7 hectare en biedt een soortgeschikt huis voor beren die gered zijn uit vreselijke omstandigheden. In de komende paar jaar zal het opvangcentrum worden uitgebreid tot twintig hectare met ruimte voor dertig beren. Met de bouw van BERENWOUD Domazhyr heeft VIER VOETERS een duurzaam huis gecreëerd waarin geredde beren een nieuwe toekomst tegemoet kunnen gaan. Ook helpt het de Oekraïense overheid ons om het verbod op het houden van beren te implementeren.

Potap kan nu genieten van een vredig leven in een natuurlijke omgeving.

VIER VOETERS pleit voor een aanscherping van de bestaande wetgeving om ervoor te zorgen dat het houden van bruine beren op jachtstations, in restaurants en hotels verboden is en dat beren in Oekraïne in de toekomst niet langer zullen luiden.

Zoek