Dasha en Lelya

okt. 2019

Müritz

Redding Beren Dasha en Lelya

Ze hebben het grootste deel van hun leven in een kleine betonnen kooi doorgebracht, niet in staat hun natuurlijke gedrag uit te oefenen

17.4.2020

Op 29 oktober 2019 hebben we de twee beren overgebracht naar ons BERENWOUD Domazhyr bij Lviv. Op deze dag lieten Dasha en Lelya hun oude leven achter zich - ze werden als toeristische attractie in een hotel en restaurant in Skole gehouden. Nadat de eigenaren hun bedrijf hadden gesloten, hebben de Oekraïense autoriteiten ons gevraagd om ze over te nemen.

Eerste update

Uit het gedrag van de twee beren blijkt duidelijk dat ze wat meer tijd nodig hebben om volledig te wennen. Ze zijn allebei heel voorzichtig en langzaam in hun bewegingen. Tot nu toe lijkt Dasha moediger in vergelijking met de verlegen Lelya.
Dasha brengt al tijd buitenshuis door en gaat elke dag een paar stappen verder van de binnenruimte. Het andere goede nieuws is dat Lelya geen agressief gedrag meer vertoont, zoals tijdens en vlak na de reddingsmissie.
Eén ding is zeker, beide beren hebben meer tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe omgeving, en dat is heel normaal gezien wat ze hebben meegemaakt. Het team ter plaatse werkt geduldig met hen samen en elke dag zal hun vooruitgang nog beter zichtbaar zijn.

Update 6 november 2019

We kunnen zeggen dat beide beren het de eerste dagen na hun aankomst in het BERENWOUD Domazhyr redelijk goed doen. Ze worden goed gevoed en gaan dit jaar misschien al voor een deel in winterslaap, maar de tijd zal dat het beste uitwijzen. Gisteren brachten ze meer tijd buitenshuis door. Lelya bleef langer buiten, foerageerde door de struiken en leek meer ontspannen terwijl ze naar de vogels luisterde. Aan de andere kant was Dasha voorzichtiger en haalde Lelya uiteindelijk over om haar naar binnen te volgen.


Hun favoriete maaltijden op dit moment zijn smakelijke gekookte eieren en druiven.

Deel hier!

Zoek