Tiger cub Charlota in the Czech Republic

jul. 2023

TIERART

Redding tijger charlota

Een slachtoffer van de meedogenloze tijgerhandel

4.8.2023

Toen Charlota een klein welpje was, werd ze weggehaald bij haar moeder en verkocht aan iemand in Tsjechië. Daar groeide ze op als een huisdier. Ze leefde in een omgeving die eigenlijk niet geschikt was voor een wild dier zoals zij. In haar eerste levensjaar kon ze daardoor niet echt het leven van een tijger ervaren.

De wrede waarheid achter haar uiterlijk 

Charlota ziet er anders uit dan normaal. Haar ongewone kenmerken zijn het resultaat van een meedogenloze praktijk: het fokken van grote katachtigen voor geld en amusement. Deze industrie heeft geleid tot genetische afwijkingen door het gebruik van inteelt, met schadelijke gevolgen voor de gezondheid van deze dieren.

De schaduwzijde van fokken

Een blik in Charlota's ogen onthult de gevolgen van dit foute fokproces. Haar lichte scheelheid is een directe uitkomst van de genetische problemen. Haar eigenaar plaatste video's van haar op sociale media. Dit trok de aandacht van de autoriteiten. Zij namen haar mee en vroegen ons om voor haar te zorgen. Ze verbleef tijdelijk in een dierentuin, maar had dringend een nieuw thuis nodig waar ze beter verzorgd kan worden.  

Een nieuw begin

Na maanden van zorgvuldige voorbereiding, is Charlota klaar voor haar nieuwe begin. In juni 2023 arriveerde ze bij TIERART onze opvang voor wilde dieren in Duitsland. Hier krijgt ze een tweede kans en de mogelijkheid een leven te leiden als een echte tijger.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Lion and tiger cubs at a breeding farm in South Africa

Help ons een einde te maken aan de tijgerhandel in europa

Teken nu

Zoek