DonerenAdopteren
Bobby

Oct. 2018

FELIDA

reddingsverhaal Bobby

Leeuw Bobby voelt zich thuis in ons FELIDA Grote-katachtigen-opvang

28.10.2018

Jarenlang zat Bobby opgesloten in de Albanese privédierentuin Safari Park Zoo Fier, die door de media ook wel 'Europa's Slechtste Dierentuin' en 'Zoo from Hell' genoemd werd. Bobby leefde in een kleine kooi op een betonnen vloer, zonder enige beschutting tegen weer en wind, zonder toereikende (medische) zorg en zonder enige vorm van afleiding. Een troosteloos bestaan. 
In oktober 2018 kon VIER VOETERS gelukkig alle wilde dieren - waaronder Bobby - bevrijden uit deze dierentuin. Een tweede kans in het leven van Bobby was aangebroken.

Zo leeft Bobby tegenwoordig in ons FELIDA Grote-katachtigen-opvang:

Medische zorg

Toen Bobby bij FELIDA Grote-katachtigen-opvang kwam leed hij aan een ernstige urineweginfectie. Dankzij gespecialiseerde en medische zorg konden we dit probleem verhelpen, maar helaas zijn zijn nieren al aangetast. Bobby lijdt aan nierfalen en daarom monitort het FELIDA-team hem intensief, zodat er direct kan worden ingespeeld op eventuele veranderingen in zijn conditie. Voor nu doet Bobby het echter erg goed: hij geniet van zijn de zon op zijn vacht, het gras onder zijn poten, de rust en de ruimte. 

Afscheid Zhaku

Bobby was niet de enige leeuw die uit Albanië werd gered en naar FELIDA kwam: hij werd vergezeld door leeuwen Lenci en Zhaku. Helaas kwam voor Zhaku de hulp te laat: twee maanden na zijn aankomst in FELIDA moesten we hem laten inslapen. Zijn nieren waren te ernstig beschadigd en er was geen enkele hoop op verbetering. We zijn desondanks dankbaar dat Zhaku in zijn laatste dagen liefde en rust heeft gekend.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Update februari 2020: rusten en slapen

Bobby's favoriete hobby is in zijn hangmat liggen. En in zijn hangmat rusten. En ontspannen. En slapen! Want deze knappe leeuw is geen erg speelse of actieve leeuw. Na zijn ochtendroutine - waarin hij een 'controlerondje' doet door zijn verblijf, zijn territorium markeert en met Lenci, Ivan-Asen, Masoud en Terez meebrult in het 'leeuwenkoor' - springt hij in zijn hangmatje waar hij het liefst de hele dag in ligt. En wie geeft hem eens ongelijk, na alles wat hij heeft meegemaakt?

Bobby geniet naast het slapen in zijn hangmatje ook heel erg van de dagelijkse 'clicker trainings' met zijn verzorgers. Bobby is erg intelligent en houdt er van om intellectueel uitgedaagd te worden. 

Update juni 2020: meer energie

De mooie Bobby doet het goed! Hoewel hij nog niet zo lang geleden het liefst de hele dag in zijn hangmatje lag, wordt hij de laatste tijd steeds actiever. Hij heeft meer energie. Voorheen wilde hij nooit met verrijking spelen, maar hij is nu steeds meer geïnteresseerd om hiermee te spelen. Vooral de verkoelende 'bloedijsjes' zijn zijn favoriet: hij kan er geen genoeg van krijgen! Bobby is nog steeds gek op zijn hangmatje, maar vindt het nu ook fijn om af en toe een ander platform uit te kiezen om op te gaan liggen. 

Al deze positieve gedragingen geven aan dat Bobby zich goed, zelfverzekerd en thuis voelt. We weten dat Bobby nierfalen heeft en daarom monitoren we hem goed, maar het is geweldig om hem zo gelukkig te zien!

Bobby

steun bobby

en de andere dieren in FELIDA

doneer

Zoek