Tijgerin Dehli in FELIDA

mei 2014

FELIDA

Redding Tijgerin Dehli

Een leven vol gebeurtenissen

22.4.2022

Tijgerin Dehli is de enige tijger en de enige vrouwelijke grote katachtige in FELIDA Grote-katachtigen-opvang, maar ze staat haar mannetje wel. Daarnaast is ze nog de enige FELIDA-bewoner die al in het opvangcentrum woonde toen VIER VOETERS het overnam. 

Dehli is een prachtige Bengaalse tijgerin, die samen met haar broer Rhadja in 2001 geboren werd in een noodlijdende Duitse dierentuin. Helaas hadden ze hier geen goede start in het leven, en werden ze niet door hun moeder maar door een hond gezoogd! Toen de eigenaar van de dierentuin de dieren niet langer te eten kon geven, kwam een dierenwelzijnsorganisatie in actie en redde de destijds 9-jaar oude tijgers. Dehli en Rhadja kwamen naar een opvangcentrum in Nederland, maar hier werd hun leven in eerste instantie niet veel beter. Toen VIER VOETERS het opvangcentrum enkele jaren later overnam, en het FELIDA Grote-katachtigen-opvang werd, waren Dehli en Rhadja angstig, ongelukkig en gestrest. Ze zaten opgesloten in een kleine kooi zonder verrijking tussen vele andere ongelukkige grote katachtigen. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Opbloeiende tijgers

Nadat VIER VOETERS het opvangcentrum had overgenomen, kreeg het leven van Dehli en Rhadja eindelijk een positieve wending. Dankzij speciale zorg, toereikende voeding, medische behandelingen, verrijking, trainingen en meer ruimte dan ze ooit gekend hadden, bloeiden de twee tijgers helemaal op. De eens zo verlegen, schuwe tijgers werden plotseling speels, gelukkig en vriendelijk.

Ouderenzorg

Helaas overleed Rhadja in december 2019 door ernstig nierfalen. In eerste instantie was Dehli duidelijk onrustig en gestrest: ze miste haar grote broer en maatje. Inmiddels gaat het weer een stuk beter met de oude dame: dankzij aanpassingen in haar verblijf, speciale en intensieve zorg en een aangepast dieet voelt ze zich weer een stuk kalmer en zelfverzekerder. 
Een dier redden betekent niet altijd een dier uit een slechte situatie halen. De juiste zorg geven zodat een dier lekker in zijn of haar vel zit, is ook erg belangrijk! Alles met het oog op dierenwelzijn. 

Update april 2022: vaarwel Dehli

In april 2022 hebben wij afscheid moeten nemen van onze tijgerin Dehli, die op de prachtige leeftijd van ruim 20,5 jaar is overleden. Na het overlijden van Rhadja kreeg ze aangepaste 'ouderenzorg' en genoot ze nog steeds volop van het leven. Maar in de laatste weken zagen we haar ouderdomskwalen toenemen: ze verloor steeds meer spiermassa, werd mager, had minder eetlust en haar chronische nierziekte verergerde. Om haar verder lijden te besparen, moesten we haar nog een laatste keer de best passende zorg geven en haar vredig laten gaan. Haar vrolijke gefrut en unieke karakter zal erg gemist worden door het FELIDA team, maar we zijn enorm dankbaar hoeveel we voor haar hebben kunnen doen sinds haar redding.

Steun onze grote katachtigen

Steun de zorg voor onze grote katachtigen

in FELIDA Grote-katachtigen-opvang

doneer nu

Zoek