DonerenAdopterenShop
Tijger in FELIDA

FELIDA GROTE-KATACHTIGEN-OPVANG

Ons opvangcentrum voor grote katachtigen in Nederland

FELIDA is één van onze opvangcentra voor wilde dieren en ligt in het Friese plaatsje Nijeberkoop. De leeuwen en tijgers die FELIDA hun thuis mogen noemen, zijn gered uit onder meer circussen, privébezit en erbarmelijke dierentuinen. Door de dieronvriendelijke omstandigheden uit het verleden zijn deze dieren er fysiek, mentaal of soms zelfs allebei, slecht aan toe. FELIDA is gespecialiseerd in de intensieve en gespecialiseerde zorg voor deze getraumatiseerde grote katachtigen.
Indien een dier fysiek en mentaal herstelt van de trauma's, is een transport naar LIONSROCK Big Cat Sanctuary in Zuid-Afrika mogelijk. In de afgelopen jaren hebben 15 grote katachtigen deze reis gemaakt. Dieren die deze reis niet kunnen maken, mogen de rest van hun leven bij FELIDA blijven. 

Leeuw Ivan-Asen

Leeuw Ivan-Asen werd gered uit een Bulgaarse dierentuin die tevens diende als illegaal fokstation. Ivan-Asen is dan ook het resultaat van diverse generaties inteelt en was er zeer slecht aan toe toen hij bij FELIDA Grote-katachtigen-opvang aankwam.

Geschiedenis

FELIDA Grote-katachtigen-opvang werd in 2014 opgericht, nadat VIER VOETERS het bestaande opvangcentrum Pantera (actief sinds 1992) overnam. Vanwege financiële problemen en ernstig achterstallig onderhoud verkeerde een aanzienlijk aantal dieren in nood en werd VIER VOETERS eind 2013 om hulp gevraagd, wat uiteindelijk leidde tot een volledige overname van het centrum. 
De faciliteit is gevestigd in Nijeberkoop, een klein dorp in het noorden van Nederland. Sinds de overname is er veel gebeurd en zijn de faciliteiten en dierverzorging sterk verbeterd. VIER VOETERS heeft 15 grote katachtigen (7 leeuwen, 7 tijgers en 1 luipaard) van FELIDA overgebracht naar LIONSROCK. Nu werkt FELIDA aan verdere ontwikkelingen voor de toekomst, hetzij op de huidige locatie of op een nieuwe plek in Nederland.

bezoek felida

FELIDA is niet standaard geopend voor het publiek, maar organiseert jaarlijks speciale bezoekersdagen voor kleine groepen geïnteresseerden. Kijk voor meer informatie op www.felida-bigcatcentre.nl. 

Special care

In FELIDA bieden we zorg aan getraumatiseerde grote katachtigen die 'special care' nodig hebben. Belangrijke onderdelen van deze gespecialiseerde en intensieve zorg zijn toegepaste voeding, uitdagende verrijking, trainingen ter ondersteuning van dierenwelzijn en medische zorg, en medische controles in samenwerking met wildlife dierenartsen.

Lees meer op de officiële website: www.felida-bigcatsanctuary.org/nl

steun ons FELIDA Grote-katachtigen-opvang

Help ons een vredige toekomst voor onze dieren te verzekeren!

DONEER

Zoek