Honden Daisy en Apollo

1 MILJOEN KOMEN IN ACTIE VIA #PROTECTMILLIONS! 

Petitie om een einde te maken aan de handel in honden- en kattenvlees in Zuidoost-Azië bereikt mijlpaal 

9.12.2020

Meer dan 1 miljoen mensen over de hele wereld hebben zich aangesloten bij VIER VOETERS om een einde te maken aan de wrede handel in honden- en kattenvlees in Zuidoost-Azië. 

Ongeveer een op de vijf handtekeningen was afkomstig van bezorgde eigenaren van gezelschapsdieren en dierenliefhebbers in Vietnam en Cambodja, twee landen waar de handel een groot probleem blijft.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Positieve verandering

De campagne van VIER VOETERS #ProtectMillions om dieren en mensen tegen de gevaren van de handel in honden- en kattenvlees te beschermen, werd in oktober 2019 gelanceerd. Sindsdien zijn er enorme stappen genomen om een einde te maken aan de handel en dieren te helpen.

Hier zijn slechts een paar mijlpalen:

  • Duizenden aanhangers in Vietnam en Cambodja hebben zich tegen de handel uitgesproken door deel te nemen aan een reclamecampagne om het bewustzijn in hun land te vergroten (met reclameborden in de grote steden in deze landen waarin wordt opgeroepen tot beëindiging van de handel)..
  • VIER VOETERS heeft in 2019-2020 in Cambodja twee hondenslachthuizen gesloten. We hebben meer dan 25 honden kunnen redden en hebben de eigenaren van slachthuizen geholpen om hun bedrijf om te zetten in duurzame alternatieven waarbij geen dieren worden geschaad.
  • Siem Reap (een grote stad en populaire toeristenbestemming in Cambodja) werd de eerste provincie in Cambodja die de handel in hondenvlees verbood.
  • VIER VOETERS deed het eerste onderzoek in zijn soort naar de handel in kattenvlees in Vietnam en trok wereldwijd aandacht via de globale media-aandacht voor deze handel achter de schermen.
  • 24 reisorganisaties en verenigingen over de hele wereld hebben hun steun toegezegd voor een einde aan de handel door de belofte van VIER VOETERS te ondertekenen om druk uit te oefenen op de regeringen in Vietnam en Cambodja.

 

Terwijl 2020 zijn uitdagingen met zich meebracht, gingen het team van VIER VOETERS en onze partners in Zuidoost-Azië met elkaar op pad. Zelfs een pandemie zou onze missie om wreedheid te onthullen, dieren te redden en gezinnen te beschermen tegen het stelen van hun geliefde huisdieren voor de handel, niet kunnen stoppen.

Een nieuwe start

Veel van de honden die we uit de slachthuizen hebben gered, zijn al in nieuwe onderkomens bij liefdevolle gezinnen gevestigd. Een van hen was Apollo, een hond die we in augustus 2020 uit een Cambodjaans slachthuis hebben gered. Tijdens de rehabilitatie bij onze partner Animal Rescue Cambodia werd Apollo geadopteerd door een plaatselijk pleeggezin dat op het eerste gezicht verliefd op hem werd en die hem een liefdevol tehuis gaf.

Hond Apollo

hoop vinden

Het redden van één hond zal de wereld niet veranderen, maar voor die ene hond zal de wereld voor altijd veranderen! 

lees meer

Wat nu?

We hebben drie open brieven verzonden en gepubliceerd in belangrijke media in Vietnam, Cambodja en Indonesië, waarin we de nationale staatshoofden oproepen om kennis te nemen van de 1 miljoen mensen van over de hele wereld die hen oproepen om snel en effectief actie te ondernemen tegen de handel, een einde maken aan de wreedheid en de gezondheid van mens en dier beschermen.

Je kunt de brieven die we namens jou sturen, hier lezen:

 

Het komt allemaal door jou

Zonder jou  hadden we eenvoudigweg geen van deze resultaten voor de dieren kunnen bereiken in wat ongetwijfeld het meest uitdagende jaar in de recente geschiedenis is geweest. Uit de grond van ons hart dankjewel, voor het ondertekenen, delen en lenen van je stem voor dit doel en het helpen van miljoenen dieren. En blijf onze veldtocht vergezellen om een einde te maken aan deze wreedheid - er is zoveel meer te doen en we hebben jouw hulp nodig.

Nog niet getekend?

Jouw handtekening en steun zijn nog steeds belangrijk voor #ProtectMillions en als je de petitie nog niet hebt ondertekend, kan je dat nog steeds doen, namelijk door deze te delen, dan kan je ook helpen om de bekendheid van ons werk te vergroten.

Stop de handel in honden- en kattenvlees

Zoek