Pup Bella

Pup Bella doodziek bij aankomst in Nederland

Bella werd als ‘gezonde pup’ verkocht, maar bleek bij aankomst in haar nieuwe huis besmet met het zeer gevaarlijke Parvo-virus. Ze had de noodzakelijke vaccinaties niet gekregen. Haar nieuwe familie deed er alles aan om haar te redden.

8.6.2022

Bella's baasjes zagen haar op een advertentiesite en wisten meteen dat ze haar wilden bezoeken. Toen Bella eenmaal in hun armen lag, waren ze op slag verliefd: ze was perfect. Ze werd verkocht, kreeg haar dierenpaspoort en een portie voer mee en begon aan de rit terug naar haar nieuwe thuis. 

Wat leek als een droom, bleek al snel een nachtmerrie. Tijdens de reis naar huis begon Bella te braken. Haar baasjes dachten dat het door de autorit kwam en na thuiskomst leek ze op te knappen. ‘s Nachts sliep Bella goed door. Helaas begon Bella vier dagen later opnieuw te braken. Deze keer was ze ook rillerig en had ze diarree. Haar baasjes brachten Bella onmiddellijk naar de dierenarts, die een spoedoperatie adviseerde vanwege darmproblemen. 

De volgende dag werd bij Bella het Parvo-virus vastgesteld - een gevaarlijk virus dat de cellen in de darmen van een hond aantast en ervoor zorgt dat ze geen essentiële voedingsstoffen op kunnen nemen. De dierenarts concludeerde dat het paspoort waarschijnlijk niet van Bella was en ze vermoedelijk ook haar verplichte inentingen niet had gekregen. Bella moest een nacht in de dierenkliniek blijven. 

's Ochtends kregen Bella’s baasjes een telefoontje: ze moesten naar de kliniek komen, want Bella was ontzettend ziek geworden. Kort na aankomst, stierf Bella in hun armen. Na slechts een week deel te hebben uitgemaakt van het gezin, moesten ze nu al afscheid van haar nemen. 

"Onze wereld stortte compleet in"

De dierenarts rekende de familie alleen de gebruikte materialen en hielp de familie hun geld terug te krijgen van de fokker. Zo werden ze in ieder geval nog gered van de grote financiële last, maar het gemis van Bella is er nog altijd.  

Bella's familie is er nog steeds kapot van en helpt graag mee om de illegale puppyhandel te stoppen. Door hun verhaal te delen, hopen ze dat er minder mensen in dezelfde valstrik lopen. 

Puppy kopen? Let op de risico’s! Lees meer over onze campagne Schattig. Snel. Ziek.

Bent u slachtoffer van de illegale puppyhandel?

Zoek