Puppy Chico

Pup met dodelijke ziekte verkocht

De kleine Chico werd verkocht zonder paspoort, zonder vaccinatiebewijs en mét een dodelijke ziekte. 

22.8.2022

Een poos nadat hun geliefde hond was overleden, waren Laura en haar gezin weer toe aan een nieuwe puppy in hun leven. Laura's moeder zag een online advertentie met puppy's die op zoek waren naar een fijn en liefdevol thuis. Ze nam contact op met de verkoper en maakte een afspraak om de puppy's te komen bekijken. 

Laura en haar moeder kwamen aan bij het appartement van de verkoper. Een van de eerste dingen die hun opviel was hoe slordig en vies het eruitzag. Ook hing er een nare geur in de kamer waar de puppy's werden gehouden. Toen Laura vroeg welke controles de dierenarts had uitgevoerd, antwoordde de verkoper dat alle puppy's waren ingeënt en ontwormd. De verkoper toonde hier verder geen bewijs van, er waren dus geen inentingsbewijzen, chipgegevens, stamboomcertificaat en dierenpaspoort aanwezig. Na verloop van tijd kregen Laura en haar moeder ook de veronderstelde ‘moederhond’ te zien. Wat opviel was dat de verkoper deze hond niet met de pups liet omgaan, iets wat Laura toch verdacht vond. Ondanks deze vreemde signalen, vielen Laura en haar moeder als een blok voor een van de pups. Nog diezelfde dag namen ze hem mee naar huis, en de pup ging verder door het leven als Chico.  

Net nadat Chico bij Laura thuis was aangekomen, kreeg hij diarree. In eerste instantie vond Laura dit normaal, hij had namelijk net zijn speelmaatjes verlaten en was nu alleen in een nieuw huis. Maar de volgende dag bleef de diarree aanhouden. Misschien is er toch wat mis, dacht Laura. De dag verstreek en de klachten werden steeds erger. Terwijl Laura haar kleine Chico vasthield, stopte hij ineens even met ademen. Laura greep de telefoon en belde meteen haar dierenarts voor een spoedafspraak. Ze kon meteen terecht en de dierenarts zag gelijk dat Chico erg zwak was. Bovendien was zijn tandvlees bijna helemaal wit. De afgenomen bloedmonsters bevestigden dat Chico was besmet met het Parvo-virus - een infectie die dodelijk is voor jonge pups. Helaas kwam de hulp voor Chico te laat. Hij was zo ziek dat de dierenarts niets meer voor hem kon doen. Hij werd ingeslapen om hem verder leed te besparen.  

Chico woonde nog geen dag in zijn nieuwe huis, zijn nieuwe baasjes waren er helemaal kapot van. 

Vandaag de dag deelt Laura haar verhaal van Chico om mensen bewust te maken van de illegale puppyhandel en de risico's die het online kopen van een puppy met zich meebrengen. 

Elk jaar worden er talloze puppy's gefokt en verkocht door illegale puppyhandelaren. Veel van deze pups worden erg ziek en gaan in het ergste geval zelfs dood. Nieuwe baasjes worden hierdoor niet alleen opgezadeld met hoge financiële, maar vooral emotionele kosten.

Puppy kopen? Let op de risico’s! Lees meer over onze campagne Schattig. Snel. Ziek.

Bent u slachtoffer van de illegale puppyhandel?  

Deel hier!

Zoek