Elina's puppy

Pups doodziek door slechte fokomstandigheden

Maxi en Freddy vochten voor hun leven

20.8.2022

Elina wilde altijd al honden en was eindelijk in staat om een hond te nemen. Na maanden zoeken vond ze een fokker die Yorkshire Terriërs verkocht. Toen ze een foto zag van pup Maxi, werd ze gelijk verliefd. Toen het zover was, haalde Elina de pup op. Ze kreeg te horen dat hij was gevaccineerd, gechipt en een geldig dierenpaspoort had. 

"De emotionele achtbaan die ik doormaakte was ongelooflijk pijnlijk."

Maxi

Binnen een paar dagen nadat ze Maxi mee naar huis had genomen, merkte Elina dat hij nauwelijks at. Daarom bracht ze Maxi naar de dierenarts, waar Giardiasis bij hem werd geconstateerd. Maxi kreeg een antibioticakuur en moest drie dagen bij de dierenarts blijven. De dierenarts vertelde Elina dat de Giardiasis waarschijnlijk een gevolg was van de onhygiënische omstandigheden waarin de puppy bij de fokker werd gehouden. Maxi's fokker ontkende dit en beantwoordde Elina's telefoontjes uiteindelijk niet meer. 

Maxi moest erg vaak naar de dierenarts, maar werd uiteindelijk weer gezond. Anderhalf jaar later besloot Elina dat Maxi wel een kameraadje kon gebruiken, dus begon ze de online zoektocht naar een nieuwe fokker. Deze keer ondervroeg Elina de fokker over de leefomstandigheden en werd ze gerustgesteld dat alles in orde zou zijn met de pup. 

Freddy

Elina haalde Freddy op toen hij vier maanden was, volgens de fokker was hij gevaccineerd en gechipt. Freddy was energiek en had een enorme eetlust, dus Elina was er zeker van dat hij gezond was. Maar een paar dagen later zag ze dat Freddy bloed in zijn ontlasting had; ze bracht Freddy gelijk naar de dierenarts. Freddy had een bacteriële infectie die zich door al zijn organen verspreidde; zijn kans op overleven was erg klein.  

Elina begreep niet hoe dit kon, Freddy was immers gevaccineerd. Daarom nam ze contact op met de dierenarts die hem zijn vaccinaties had gegeven. Hij gaf toe dat hij was betaald om het dossier van de pup te vervalsen. Elina was stomverbaasd. Freddy was dus toch niet gevaccineerd!

Freddy bleef 10 dagen bij de dierenarts en tegen alle verwachtingen in overleefde hij de infectie! Elina nam contact op met de fokker, die aanbood haar terug te betalen als ze de pup teruggaf. Maar Elina zou Freddy nooit teruggeven aan de mensen die hem zoveel leed hadden veroorzaakt.

Hoewel beide pups overleefden, hebben ze emotionele en gedragsproblemen. Maxi heeft nog steeds problemen met eten en Freddy is bang voor andere honden, vreemden en harde geluiden. 

Elk jaar worden talloze puppy's gefokt en verkocht door illegale en gewetenloze handelaars. Puppy kopen? Let op de risico’s! Lees meer over onze campagne Schattig. Snel. Ziek. 

Bent u slachtoffer van de illegale puppyhandel?

Deel hier!

Zoek