Orang-oetan Amalia

Orang-oetan Amalia

Amalia is de klassenoudste. Ze is een geweldige nestenbouwer. 

20.5.2019

Betekenis naam: 'Amalia' betekent 'werk'. Hoewel Amalia niet is genoemd naar haar werkethiek, is ze een ijverige leerling.

Geboortejaar: 2011

Bio: Amalia werd gered samen met Eska uit een privé-dierentuin die werd gesloten door de autoriteiten. Ze werden allebei in één kooi vastgehouden. Ze had vertrouwen in mensen maar vermeed oogcontact. Na meer dan een jaar is ze meer vertrouwen gaan krijgen in haar pleegmoeders.

Amalia is ook de meest “bos-onderlegde” van het stel. Ze kan voedsel selecteren en nesten bouwen - beide vaardigheden zijn essentieel om te overleven in de jungle. Samen met Eska werd ze verplaatst naar Camp Sungai, waar de oudere orang-oetans de hele dag en nacht in het bos doorbrengen. Terwijl Eska vooral de voorkeur gaf aan slapen in zijn kooi, ontwikkelde Amalia haar vaardigheden om te nestelen en sliep ze door onder de sterren. Helaas moest ze na 4 weken teruggebracht worden naar het quarantainegebied toen ze gered moest worden uit de buurt van een openbare weg. Ze werd aangetrokken door menselijke geluiden. Hoewel ze zeker een slimme meid is, moeten we nog veel werk met haar doen voordat ze klaar is om zelfstandig de boomtoppen te verkennen.

Favoriete tijdverdrijf: Amalia vindt het geweldig om grote nesten in de bomen te maken! En op de grond ... ze rolt haar lichaam graag als een orang-oetan strandbal!

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Deel hier!

Zoek