Galbeer Ben

dec. 2019

Ninh Binh

Redding Beer Ben

Hij leed in een kleine, vuile kooi

5.12.2019

Stel je voor dat je je hele leven in een kleine kooi van 4 m² leeft, het is bijna onmogelijk, toch?

Helaas is dit de harde realiteit van beer Ben geweest. Sinds hij een kleine welp was, heeft de Aziatische zwarte beer naar de twee betonnen muren rond zijn koude ijzeren kooi gekeken.

Ons team haastte zich naar de provincie Son La, in Vietnam, om de Aziatische zwarte beer Ben te helpen. We konden direct aan onze reddingsmissie beginnen en hem met spoed medisch controleren. Onze verwachting werd bevestigd - hij heeft ondergewicht en een echografie van zijn organen laat zien dat zijn galblaas chronisch ontstoken is. We weten bijna zeker dat Ben is misbruikt voor zijn gal. Een van zijn tanden is ook gebroken na vele martelende jaren van bijten op de metalen tralies.

3 december 2019: Na een reis van 200 km door Vietnam, kan beer Ben zijn nieuwe leven beginnen in onze BERENWOUD Ninh Binh. Er is geen twijfel mogelijk dat Ben tijd nodig heeft om te wennen en uit te rusten na zijn lange reis en alle veranderingen. In quarantaine zal hij nauwlettend worden gevolgd door onze dierenartsen en verzorgers. Binnenkort, wanneer Ben zich meer ontspannen voelt, zal een meer grondige gezondheidscontrole worden uitgevoerd zodat we de omvang van Ben's gezondheidstoestand kunnen bepalen en hem op weg naar herstel brengen! We kunnen niet wachten om zijn vooruitgang in ons reservaat te zien. Ben zal niet langer vast gehouden worden door tralies en zal eindelijk in een geschikte omgeving voor beren kunnen leven!

Direct na de redding had hij honger en probeerde hij pompoen, zoete aardappelen en bananen, evenals een heerlijke rijstsoep. We hopen dat hij deze eetlust zal blijven houden en zal aankomen!

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Update januari 2020

Ben wordt nog steeds in het berenhuis gehouden, omdat we merken dat het een uitdaging is voor ons team om een ​​relatie met hem op te bouwen. Momenteel is Ben alleen geïnteresseerd in eten en niets anders. Hij is 6 kg aangekomen sinds hij in BERENWOUD Ninh Binh is. Zodra onze berenhouders een hechtere band met hem hebben opgebouwd - wat nodig is om hem naar het buitenverblijf te brengen om hem terug te halen naar het berenhuis - zal Ben ook worden vrijgelaten. Dit kan wat langer duren.

Update mei 2020

Sinds Ben's redding is hij 30 kg aangekomen en ziet hij er veel gezonder uit. Hij geniet echt nog steeds van zijn eten en eet bijna het dubbele van het eten dat de andere beren consumeren! Ondanks zijn liefde voor eten, hebben zijn verzorgers verbeteringen gezien in zijn algehele gedrag, waar hij, voordat hij zo geobsedeerd is geraakt door eten, geen interesse toonde in iets anders zoals de verrijking of de andere beren. Nu toont Ben veel meer nieuwsgierigheid naar de zorgverleners en is binnen zijn omheinde terrein meer bezig met zijn verrijking. Op het moment zit Ben in het onderkomen van wijlen beer Long, maar er zijn plannen om enkele beren te verplaatsen zodat ze beter samen kunnen worden geïntegreerd - houd ons in de gaten voor updates voor wanneer dit gebeurt!

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

galbeer ben in Vietnam

Help meer beren zoals Ben

#SaveTheSaddestBears

teken de petitie

Zoek