Galbeer Freddie

dec. 2019

Ninh Binh

Redding Beer Freddie

Het verhaal van een beer die in beslag genomen was vanuit de achterbank van een taxi

11.12.2019

Op 12 december 2019 voltooide ons team een ​​reis van 260 km door Vietnam, van de provincie Ha Tinh naar onze BERENWOUD Ninh Binh. Ze hadden weer een andere ernstig misbruikte Aziatische zwarte beer meegenomen om te herstellen en het reservaat te vinden.

Twee dagen eerder ontdekte de Vietnamese politie de mannelijke beer tijdens een verkeerscontrole. De beer was verdoofd ten tijde van de overnamen en zat vast in een vreselijk kleine kooi om hem op de achterbank van een taxi te houden. De Vietnamese autoriteiten reageerden snel en namen de beer meteen in beslag en brachten hem over naar het politiebureau in Ha Tinh. Ons team van VIER VOETERS Viet werd 's nachts gecontacteerd en gevraagd om de beer over te nemen.

De beer verkeerde in een kritieke toestand. We weten niet hoelang hij in die kleine kooi werd gehouden, waar hij niet in staat was om goed te ademen, ernstig uitgedroogd en onder zware kalmeringsmiddelen.

Eenmaal aangekomen reageerde de beer zeer positief op zijn nieuwe geschikte reservaat en ons team doet er alles aan om de beer te helpen herstellen. We hebben de beer Freddie genoemd.

Update januari 2020

Vandaag de dag kun je je niet voorstellen dat Freddie dezelfde beer is die we een maand geleden in een taxi vonden. Freddie is een zeer vriendelijke, speelse en nieuwsgierige beer en houdt van alle nieuwe verrijking die hem wordt gegeven. Freddie heeft vrienden gemaakt met Mui en Thia La (beide zijn in september 2019 gered van een galberenboerderij) en brengt graag tijd met hen door in het buitenverblijf.

Deze zaak laat duidelijk de blijvende problemen van illegale berenhouderij en berenhouderij in Vietnam zien.

Galbeer Freddie

Help meer beren zoals Freddie


#SaveTheSaddestBears

teken de petitie

Deel hier!

Zoek