Bruine beer Lady. M

jul. 2007

Belitsa

Redding Beer Lady. M

Na vele jaren van 'dansen' kan dit meisje haar dagen in vrede doorbrengen 

14.3.2007

Lady M., zoals we haar noemen, is een van de oudste beren die we onder onze hoede hebben. Ze beleefde een moeilijk begin van haar leven en was een dansende beer in Bulgarije en woonde in een tuin van een speciale school. Nadat haar eigenaren niet langer meer voor haar konden zorgen, werd deze lieve dame tussen dierentuinen heen en weer geschoven. Haar dagen doorbrengend achter de tralies.

In 2007 veranderde haar leven toen ze door VIER VOETERS werd gered  Ze maakte deel uit van de groep van de laatste dansende beren van Bulgarije. Lady M. werd overgeplaatst naar BERENWOUD Belitsa, dat in samenwerking met de FONDATION BRIGITTE BARDOT wordt beheerd.

Sindsdien verbood de Bulgaarse wet al het particulier bezitten van beren. Geen enkele beer in Bulgarije zal ooit opnieuw tot deze wreedheden worden gedwongen.
Al haar eigenaren noemden haar anders, maar alle namen begonnen met de letter M: Masha, Misha, Mariana, enzovoort. Daarom heet ze nu Lady M.

Vandaag woont lieve Lady M. bij een andere beer, Dobry. Ze is ook blind, samen met Dobry. Iemand heeft lang geleden haar oor afgesneden, maar vandaag leeft ze in vrede en geniet zij ervan om haar dagen door te brengen met gras onder haar poten en alle luxe die ze verdient.

Update februari 2020

Lady M. maakt het goed. Haar vacht is in de loop der jaren veel veranderd, ze heeft wat vacht rond haar neus verloren vanwege haar gebrek aan voeding in haar vorige leven - maar vandaag ziet ze er geweldig uit.

Af en toe zien we haar voor maaltijden langzaam uit de winterslaap komen. Voor Valentijnsdag besloten de verzorgers haar te verrassen met enkele van haar favoriete traktaties.
Ze legden de vruchten en groenten in de vorm van een hart en verstopten ook wat vis in een doos, waarvan ze heel erg genoot.

Lady M in het gras

steun de beren in BERENWOUD Belitsa

Doneer

Zoek