Beer Kvitka

jun. 2017

Domazhyr

Redding Beer Kvitka

Vechtbeer Kvitka gered uit Oekraïens jachtstation

27.6.2018

In berengevechten moeten jachthonden vechten tegen een vastgebonden beer om hun jachtvaardigheden te trainen. De beren zijn geketend, vaak ondervoed en soms zijn al hun klauwen verwijderd, zodat ze de honden niet ernstig kunnen verwonden. Ze kunnen nauwelijks terugvechten. Jarenlang hebben we gepleit voor een verbod op deze wrede praktijk.

Berin Kvitka woonde in een kleine kooi van vier vierkante meter. Ze mocht alleen haar kooi verlaten voor gevechten. Op 27 juni 2018 werd Kvitka uiteindelijk van het jachtstation in Terebovlya naar BERENWOUD Domazhyr bij Lviv gebracht.

Het verschrikkelijke leven van Kvitka is eindelijk afgelopen en ze gaat een vreedzaam leven tegemoet in BERENWOUD Domazhyr.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Dringende tandheelkundige ingrepen

"De jaren in een kooi van vier vierkante meter hebben hun sporen achtergelaten op Kvitka. Haar gezondheid is over het algemeen stabiel, maar haar tanden verkeerden in een vreselijke toestand als gevolg van slechte voeding en het bijten aan de metalen staven.
Ze had daarnaast een gecompliceerde breuk aan een van haar tanden. Er zat ook nog eens een ontsteking in en daarom moest deze onmiddellijk worden behandeld.“

Dierenarts Marc Gölkel van het Leibniz Institute for Zoo and Wildlife Research (IZW) in Berlijn

De operatie verliep goed en het team van dierenartsen en dierenverzorgers blijft zorgen voor Kvitka zodat ze zich kan aanpassen aan haar nieuwe huis. Zodra ze is hersteld van de operatie kan Kvitka haar nieuwe opvang betreden.

BEERGEVECHTEN IN OEKRAÏNE

Hoewel de wet deze wrede praktijk sinds 2015 heeft verboden, wordt het houden van beren op jachtstations helaas nog toegestaan. Bruine beren worden daarom nog steeds gehouden en illegaal misbruikt.

We pleiten voor een verscherping van de bestaande wetgeving om ervoor te zorgen dat het houden van bruine beren op jachtstations, in restaurants en hotels verboden wordt en dat beren in Oekraïne niet langer aan dit leed worden blootgesteld. Onlangs heeft VIER VOETERS 100.000 handtekeningen overhandigd aan de Oekraïense overheid met de vraag om beren op jachtstations te verbieden.

Updates over Kvitka

November 2021

Dit jaar begon Kvitka als eerste beer in het BERENWOUD Domazhyr aan haar winterslaap. Al in de laatste week van oktober lag ze te slapen. Haar verzorgers hadden een hol voor haar gemaakt, waar ze al snel in ging liggen om aan haar rust te beginnen.

Zwemmende beer Kvitka

Augustus 2021

Jarenlang leed beer Kvitka op een jachtstation in Oekraïne. Ze werd opgejaagd door honden en besteedde haar leven verder in een kooi. Gelukkig konden wij haar redden en ging het in ons opvangcentrum BERENWOUD Domazhyr steeds beter met haar. Ze zoekt nu graag naar voedsel in het bos, zwemt maar al te graag en geniet in de warme zomermaanden van haar lievelingssnack, watermeloen! 

Deel hier!

Zoek