Beer Manya

okt. 2017

Domazhyr

Redding Beer Manya

Restaurantbeer uit Oekraïne werd gered door VIER VOETERS

10.10.2017

Vlak na de redding van Tyson was het de beurt aan bruine beer Manya om voor altijd haar kleine kooi te verlaten. Manya werd in een restaurant naast een winkelcentrum in Lviv gehouden en misbruikt voor amusement. Haar eigenaar verkocht de ongeveer 16-jarige beer voor dit doel toen ze nog maar een drie jaar oude welp was.

"Gelukkig wilde de eigenaar van Manya meewerken ... we hopen dat dit ook een teken is van een verandering in het denken van de inwoners van in het land. Geen beer zou als vermaak voor restaurantgasten moeten dienen. "

Carsten Hertwig, berenexpert bij VIER VOETERS
 

Bekijk Manya's reis van een kleine kooi in een winkelcentrum naar haar nieuwe thuis.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Eindelijk werd Manya's voormalige gevangenis voor altijd vernietigd

Vanwege de complexe omstandigheden tijdens de veterinaire controle, moest het team delen van de kooi vernietigen om Manya in haar kist te vervoeren voor transport. Meteen nadat ze haar op de vrachtwagen hadden geladen om haar naar BERENWOUD Domazhyr te brengen, werd haar voormalige kooi voor altijd vernietigd. In plaats daarvan wordt naast het restaurant een speeltuin gebouwd.

BERENWOUD Domazhyr

VIER VOETERS heeft een nieuw opvangcentrum voor beren gebouwd in de buurt van de Oekraïense stad Lviv. BERENWOUD Domazhyr beslaat momenteel 7,7 hectare en biedt een soortgeschikt huis voor zes beren gered uit vreselijke bewaaromstandigheden. In de komende paar jaar zal het heiligdom worden uitgebreid tot twintig hectare, met ruimte voor dertig lankmoedige beren. Door het bouwen van BERENWOUD Domazhyr, heeft VIER VOETERS een duurzaam huis gecreëerd om geredde beren te huisvesten, en helpt het de Oekraïense overheid bij haar inspanningen om het verbod op het houden van berenberen te implementeren. Manya is de achtste bewoner van BERENWOUD Domazhyr en leeft nu een vredig leven in een bijna natuurlijke omgeving.

Foto's van Manya in haar oude en nieuwe huis 

Zoek