Beer Rocco

jun. 2019

Müritz

REDDING BEER ROCCO

Rocco was één van de zieligste beren van Albanië

5.6.2019

Roccoʼs reis begon op 5 juni 2019 in Albanië. Gedurende het transport droeg ons team van dierenartsen zorg voor zijn welzijn. Na een trip van 40 uur die door 9 landen voerde, kwam men op 7 juni aan bij onze Berenopvang Mueritz. Onze dierenarts heeft geconstateerd dat Rocco weliswaar wat ondergewicht heeft, maar verder in goede gezondheid verkeert, waardoor men vermoedt dat er destijds niet genoeg voedsel voor hem beschikbaar was. De voormalige eigenaar kreeg de zorg van Rocco in handen toen Rocco nog een welpje was. De beer werd als huisdier gehouden. Zijn verblijf was een krappe verroeste kooi van 12 vierkante meter met een kale betonnen vloer. Er was geen beschutting tegen wind, zon en regen. Na de beer acht jaar gehouden te hebben kwam de eigenaar tot de conclusie dat het onderhoud een te kostbare zaak bleek, en besloot daarom contact op te nemen met een plaatselijke dierenarts.

Gelukkig kregen wij toestemming om ons over Rocco te kunnen ontfermen. Voor Rocco is er nu een nieuw leven begonnen: in een natuurlijke omgeving van BERENWOUD Müritz, waar hij voor altijd kan blijven.

“We zijn blij dat we Rocco eindelijk naar zijn nieuwe thuis hebben kunnen brengen. Ons team van het BERENWOUD is gespecialiseerd in het verlenen van de juiste zorg aan Rocco, dus hij krijgt díe zorg die hij nodig heeft. Na jaren van het onder slechte omstandigheden te hebben moeten overleven, zal Rocco eindelijk tot rust kunnen komen, zal hij voldoende ruimte hebben om lekker rond te kunnen lopen, en zal hij eindelijk een beervriendelijk leven kunnen leiden. In BERENWOUD Mueritz zal hij eindelijk kunnen ondervinden hoe het is om onbelemmerd te kunnen leven vanuit zijn natuurlijke instincten en behoeften”

Zegt Carsten Hertwig, berenexpert bij VIER VOETERS

Leven in gezelschap

Na enige tijd zal Rocco de mogelijkheid krijgen het aangrenzende omheinde buitengebied te verkennen. Dit buitengebied heeft een oppervlak van ongeveer 550 vierkante meter. Er is een planning Rocco kennis te laten maken en samen te brengen met de beer Luna uit Albanië. Zij verblijft sinds 2017 in de opvang.

Het lot van de zieligste beren

Stichting VIER VOETERS werkt onvermoeibaar door aan het verbeteren van de omstandigheden van beren die in Vietnam en Europa in gevangenschap verkeren. Helaas zijn er nog steeds honderden beren die in slechte omstandigheden moeten leven. Ons streven is de leefsituatie van beren in Vietnam, Oekraïne en Zuid-Oost Europa verbeteren. Lees meer over ons werk als onderdeel van de #saddestbears campagne.

Zoek