Mi en Tam

jan. 2019

Ninh Binh

Redding Berenwelpen Mi en Tam

Twee berenjongen gered van illegale dierenhandel in Vietnam

10.1.2019

Vietnamese autoriteiten hebben op 9 januari 2019 twee Aziatische zwarte beren, in de provincie Hai Phong, in beslag genomen. De vrouwelijke berenwelpen, slechts een paar weken oud, werden het slachtoffer van de handel in wilde dieren. BERENWOUD Ninh Binh heeft deze twee beren onder hun hoede genomen waar ze intensieve medische zorg krijgen.

"De beren zijn nog erg jong en verkeren in kritieke toestand, maar we zullen er alles aan doen om hen te redden. Bij de overnamen waren de berenjongen uitgedroogd. Ons team van dierenartsen voorziet hen momenteel van melk waaraan vitamines en probiotica zijn toegevoegd. Hoewel de beren slechts 900 gram wegen, zijn beide behoorlijk sterk en drinken ze genoeg melk, "

VIER VOETERS Vietnam Animal Manager Emily Lloyd (11 januari 2019)

Mi en Tam worden 24 uur per dag verzorgd door twee berenhouders en elke 3 uur gevoed met speciale puppymelk. Na elke voeding nemen de twee lange dutjes in hun verwarmde, zachte, met handdoeken gevoerde doos in onze licht-verduisterende kliniek.

Slachtoffers van de wrede illegale handel in wilde dieren

Er is geen spoor van de moeder en de herkomst van de twee welpen is nog niet vastgesteld. De kans is echter groot dat de beren uit Laos werden geïmporteerd of rechtstreeks van berenboerderijen in Vietnam kwamen. Details over de geplande verhuizing zijn onbekend.

Omdat het niet mogelijk is om de beren in het wild vrij te laten, blijven de dieren in het soortgeschikte berenreservaat in Ninh Binh.

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

De strijd om berenwelp Mi

We waren erg bezorgd over de gezondheidstoestand van Mi. Na hun redding hebben we gemerkt dat Mi de kleinere en zwakkere welp is. We merkten ook dat Mi moeite had om haar bewegingen te coördineren, terwijl Tam al normaal kon staan. Het VIER VOETERS Viet dierenartsenteam werkt samen met externe neurologen om te proberen haar toestand te verbeteren door medische ondersteuning en fysiotherapie. Ze reageerde goed op de behandeling en haar coördinatieproblemen waren verminderd. Gelukkig is Mi aangekomen, groter geworden en werd ze na verloop van tijd ongelooflijk actief, wat positieve tekenen zijn voor haar ontwikkeling.

Update januari 2020

Mi en Tam hebben hun éérste jaar in ons opvangcentrum (10 januari 2019) net 'gevierd'. Toen we ze redden, waren ze uitgedroogd, zwak en wogen ze slechts 800 g en 900 g – vandaag de dag zijn ze actief, brutaal en wegen ze 35 kg en 37 kg! Het is ongelooflijk te zien wat een vooruitgang ze hebben gemaakt in één jaar!

help om nog meer beren zoals Mi en Tam te redden

Doneer vandaag

Deel hier!

Zoek