Bear Martha

aug. 2021

Domazhyr

Redding beer Martha

Na dertien lange jaren in gevangenschap geniet Martha eindelijk van een echt berenleven.  

13.10.2021

Martha werd jarenlang gedwongen kunstjes te doen in het circus. In 2008 werd ze verkocht aan een particulier, maar haar leven werd er niet beter op. Ze kwam terecht in een kleine kooi bij een restaurant in Oekraïne, met uitzicht op tralies en beton onder haar voeten. Het enige wat haar afleiding kon bieden, was een klein zwembadje, maar daar zat geen water in... Gelukkig was de eigenaar bereid om de 17-jarige beer aan ons over te dragen. 

Een beerwaardig leven

De redding van Martha vond plaats op 30 augustus. Ter voorbereiding op de reis werd een dierenartscontrole uitgevoerd. Daarna bracht het reddingsteam haar naar ons BERENWOUD Domazhyr.

Martha bleef de eerste paar dagen in een binnenverblijf om rustig te kunnen wennen. En toen was het zover; Martha verkende voor het eerst haar buitenverblijf. Alles was nieuw voor haar; het gras onder haar voeten, de klimtoestellen en de vrijheid om rond te rennen. Ze moest eerst even wennen, maar leek al snel te genieten van haar nieuwe thuis. 

Opmerking: alle advertenties die kunnen verschijnen tijdens het bekijken van deze video zijn niet gerelateerd aan VIER VOETERS. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor deze inhoud.

Beer Martha verkent haar buitenverblijf

Steun Martha


en haar nieuwe leven in BERENWOUD Domazhyr. 

Doneer vandaag

Deel hier!

Zoek