Hond Bobby

jun. 2019

Shelter / Private home

Redding Hond Bobby

Familiehond krijgt een tweede kans in het leven

6.7.2020

Bobby woont in Phnom Penh, Cambodja en werd ontdekt door een bezorgde inwoner die zorg draagt voor zwerfdieren rondom een lokale tempel.

Deze bezorgde inwoner bezocht een lokale markt waar zij een discussie opving met een vrouw die haar hond beu was, deze hond zou later bekend worden als Bobby.

Volgens de eigenaresse gedroeg Bobby zich erg slecht en was hij bovendien vernielzuchtig in huis, dit zorgde voor veel frustraties, tijd en geld. De eigenaresse dreigde Bobby te verkopen aan een hondenvleesrestaurant omdat hij zich zo misdroeg. Helaas worden er heel veel honden in Cambodja verkocht door hun baasjes omdat ze worden beschouwd als stoute honden of omdat ze het interieur van huizen zouden beschadigen. Miljoenen honden maken een gruwelijke en pijnlijke dood mee omdat ze dit gedrag vertonen terwijl ze nooit hebben begrepen dat ze zich verkeerd gedroegen.

Maar gelukkig zou het lot van Bobby snel veranderen. 
De bezorgde inwoner, een enorme dierenvriend, raakte zo geschokt en overstuur van het verhaal dat ze opving dat ze zich meteen in de discussie mengde. Na een paar minuten van verhitte discussie, kon de inwoner de eigenaar van Bobby overhalen om het leven van Bobby te sparen door hem van haar over te nemen. De eigenaresse ging hiermee akkoord.

Onze redder in nood bracht Bobby naar onze goede doelen partner in een tuk-tuk (een driewiel motorvoertuig, wordt gebruikt als taxi). Zodra hij veilig in de handen was van ons dierenarts team, ontving Bobby meteen liefde en een veterinaire behandeling, inclusief vaccinaties en een ontwormingskuur. 

“Het is zo moeilijk om te geloven dat een huisdiereigenaar bereid is om zijn hond te verkopen aan een vreselijk gruwelijke industrie als een reactie op normaal honden gedrag. Met een klein beetje training en aandacht zou Bobby een geweldige lieve hond zijn geweest die hij in werkelijkheid ook is en ik ben zo blij dat deze bezorgde inwoner actie ondernam voor het welzijn van Bobby. Dat is de reden dat ons programma is ontwikkeld om de lokale bewoners te onderwijzen en om ze de power te geven om in actie te komen tegen de handel in hondenvlees.”

Dr. Katherine Polak, Hoofd van de Stray Animal Care Southeast Asia

Wat doet VIER VOETERS?

Helaas is het Yulin festival niet de enige plek waar honden en katten op een gruwelijke manier worden geslacht. De honden en katten vleeshandel vindt gedurende het hele jaar plaats in Indonesië, Cambodja en Vietnam.

In Cambodja stuurt VIER VOETERS een Saving Pagoda Animals programma aan in combinatie met lokale goede doelen voor de dierenbescherming in Cambodja. Dit programma zorgt voor veterinaire trainingen, gratis castratie/sterilisatie en initiatieven voor de lokale bevolking met betrekking tot educatie over dierenwelzijn in de hoofdstad van Phnom Penh. VIER VOETERS werkt ook nauw samen met het Cambodja Mine Action Centre om te strijden tegen de gruwelijkheden van de hondenvleeshandel. 

Echter is VIER VOETERS niet alleen actief in Cambodja. Ons team is actief in Indonesië, Vietnam en Thailand om een einde te maken aan de handel in honden- en kattenvlees en om op deze manier meer kostbare levens zoals die van Bobby te kunnen redden. 

Zoek